DÜNYA
Giriş Tarihi : 15-10-2023 13:22   Güncelleme : 15-10-2023 13:24

AB olağanüstü toplanıyor!

AB olağanüstü toplanıyor! Filistin'de can kaybı artıyor İsrail-Filistin savaşı devam ederken, Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, can kaybı sayısı da yükseldi. İsrail-Filistin çatışması konusunu ele almak için Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri bir araya gelecek.

AB olağanüstü toplanıyor!

Hamas'ın İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmasının ardından, Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki çatışmalar 8. gününde sürerken İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarının şiddetini artırıyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatı hazırlıkları devam ederken Başbakan Netanyahu Gazze sınırında İsrail askerleriyle bir araya geldi. Sınırda açık tehdit mesajı veren Netanyahu, "Bir sonraki aşamaya hazır mısınız? Bir sonraki aşama geliyor." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 215 Filistinli vefat ederken, Hamas'ın saldırılarında ise 1300 İsrailli öldü. Tel Aviv yönetimi, Hamas'ın sızdığı ve ele geçirdiği 8 noktayı da geri alamadı.

İsrail-Filistin çatışması konusunu ele almak için Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri bir araya gelecek. Toplantı video konferans yoluyla gerçekleşecek.

İSRAİL 24 SAATTE 300 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ

İsrail'in Gazze saldırılarında can kaybı sayısı 2329'a yükseldi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda son 24 saat içinde 300 Filistinlinin şehit olduğu, 800'ünün yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların son 24 saatine ilişkin açıklama yaptı.

Kudra, İsrail saldırıları sonucu abluka altındaki bölgede son 24 saat içinde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 300 vatandaşın şehit olduğunu, 800'ünün yaralandığını kaydetti.

AB LİDERLERİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

İsrail-Filistin çatışması konusunu ele almak için Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri bir araya gelecek. Toplantı video konferans yoluyla gerçekleşecek.

 

ETİKETLER:

İSRAİL-FİLİSTİN , GAZZE , HAMAS

Erdem NoyanErdem Noyan