GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-09-2022 12:42   Güncelleme : 30-09-2022 12:45

ABB’NİN AİLE EĞİTİM SEMİNERLERİNİN YEDİNCİSİ GERÇEKLEŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Psikolojik Danışmanlık ve Destek Eğitimleri Şube Müdürlüğü ile Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı iş birliğiyle başlatılan aile eğitim seminerleri devam ediyor.

ABB’NİN AİLE EĞİTİM SEMİNERLERİNİN YEDİNCİSİ GERÇEKLEŞTİ

Toplum sağlığını önceleyen projeleri hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, psikolojik danışmanlık hizmetlerini de ara vermeden sürdürüyor.

Beden ve ruh sağlığı üzerinde vatandaşları bilgilendirmek amacıyla başlatılan “Aile Eğitim Seminerleri birçok konu ve içerikle alanında uzman kişilerin anlatısıyla gerçekleşiyor. Son olarak “Çocuk İhmal ve İstismarı” konulu seminer Çocuk Gelişimi Uzmanı Nazlı Baran’ın sunumuyla gerçekleşti. 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Psikolojik Danışmanlık ve Destek Eğitimleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren “Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi” bir yandan vatandaşlara yönelik ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sağlarken bir yandan da aile eğitim seminerlerine devam ediyor.

Psikolojik Danışmanlık Merkezi Destek Eğitim Şefi Yasemin Yılmaz eğitimlerin devam edeceğini belirterek, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

 “Bugünkü konumuz çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi. Bu konuda Sağlık Bakanlığından gelen uzman arkadaşlarla bir seminer düzenliyoruz.  Önemli bir konu, umarız herkes için faydalı olur.  Seminerlerimize isteyen herkes katılabiliyor. Bu konuya dikkat çekmek istiyoruz. Öncesinde önlemler alınması çok önemli. Seminerlerimiz her ay düzenli olarak devam edecek. Her ay farklı bir konu ile vatandaşlarımızla birlikte olacağız.” 

 Aile eğitim seminerlerinin yedincisinde  “Çocuk İhmal ve İstismarı” konulu sunumu yapan İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şubesi Çocuk Gelişimi Uzmanı Nazlı Baran ise, “Bugünkü konumuz çocuk istismarı ile ilgili. İstismar çeşitleri, hangi durumlarda istismardan şüphelenmeliyiz ve nereye nasıl bildirim yapmalıyız şeklinde kısa bir seminerimiz olacak” dedi.

Erdem NoyanErdem Noyan