SAĞLIK
Giriş Tarihi : 18-10-2023 08:08   Güncelleme : 18-10-2023 08:18

Adaylık teklif edildi mi?

İYİ Parti'den Sinan Aygün açıklaması! Adaylık teklif edildi mi? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Mansur Yavaş ile yaşadığı Togo krizi nedeniyle tekrar gündeme gelen eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı ve eski CHP Milletvekili Sinan Aygün'e ABB Başkanlığı adaylığı teklif ettiği öne sürüldü. İYİ Parti'den iddialara ilişkin açıklama geldi.

Adaylık teklif edildi mi?

Nihat ALPARSLAN (ANKARA)

 AYGÜN'ÜN EVİNDE BULUŞTULAR

81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceğini açıklayan İYİ Parti'de kritik bir görüşme yaşandı. 

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre partinin genel başkanı Meral Akşener, eski ATO Başkanı ve CHP Milletvekili Sinan Aygün, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Milletvekili Cemil Çiçek, eski AK Parti Milletvekili Abdülkadir Aksu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural bir araya geldi.

BAŞKAN ADAYLIĞI TEKLİFİ İDDİASI

İddiaya göre, Akşener’in Aygün’e Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklifinde bulunduğu ancak Aygün’ün bu teklifi kabul etmediği belirtildi.

Görüşmenin yapıldığı yer de dikkat çekti. Buluşmanın, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın yıkım kararı aldırdığı ve Sinan Aygün'ün sahibi olduğu Togo Kuleleri'nde yapıldığı öne sürüldü.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti ise çıkan haberler üzerine açıklama yayımladı.

Dün gerçekleşen toplantının bazı yayın organlarında amacından saptırılarak gündeme getirildiği belirtilerek, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in, dün Ankara'da katıldığı bir sohbet toplantısı, bazı yayın organlarında spekülatif bir şekilde gündeme getirilmiştir. Sayın Genel Başkanımızın rahatsızlığı döneminde, Sayın Cemil Çiçek ve Sayın Abdülkadir Aksu, telefonla arayarak, 'geçmiş olsun' dileklerini iletmiş, o görüşmede bir araya gelme temennisi de dile getirilmiştir. Sayın Cemil Çiçek, Sayın Abdülkadir Aksu, Sayın Oktay Vural'ın katılımıyla, Sayın Sinan Aygün'ün ev sahipliğinde davet üzerine gerçekleşen sohbette, iddia edildiği gibi ABB Başkanlığı'na adaylık konusu asla gündeme gelmemiştir. Söz konusu buluşma gizli bir buluşma olmadığı gibi gizli bir gündemi de yoktur" denildi. Türktime

 

 

Erdem NoyanErdem Noyan