SİYASET
Giriş Tarihi : 19-04-2023 20:18

“Ak Parti 3 ay içinde kapımızı çalacak” çıkışı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Ak Parti’nin 3 ay içerisinde Millet İttifakı’nın kapısını çalacağını belirterek, "Biz gene aldanmışız, yanlış işler yapmışız bu ülke için. Şimdi bizim tepe tepe kullandığımız bu yetkileri siz kullanıyorsunuz. Bu iyi bir şey değilmiş. Gelin ülke yararına bir şey yapalım. Getirin sizin bu parlamenter sistem projenizi biz de katkı verelim diyecekler” dedi.

 “Ak Parti 3 ay içinde kapımızı çalacak” çıkışı

Ayhan Sefer Üstün Ankara Masası Gündem özel programında gazeteci Gürkan Zengin’in konuğu oldu.

14 Mayıs seçimlerinde 310 civarında bir milletvekili sayısına ulaşabileceklerini anlatan Üstün, 360 milletvekilini Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş için çok istediklerinin altını çizdi.

“En fazla desteği onlardan alacağız”

“O zaman muhalefetteki AK Parti, ya da muhalefetteki Milliyetçi Hareket Partisi, sizin projenizi çıkartalım diyecekler. En fazla desteği onlardan alacağız.” diyen Üstün, “ Çünkü bu sistemin iktidardayken nimetlerini tepe tepe kullandılar ama muhalefetteyken ne kadar kötü bir sistem olduğunu onlarda görecekler. En fazla talep onlardan gelecek” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün şöyle devam etti:

“3 ay içerisinde gelecekler kapımızı çalacaklar”

“İnanın bakın 3 ay içerisinde gelecekler kapımızı çalacaklar. Diyecekler ki biz gene aldanmışız, yanlış işler yapmışız bu ülke için. Şimdi de bu yetkileri, bizim tepe tepe kullandığımız bu yetkileri siz kullanıyorsunuz. Bu iyi bir şey değilmiş. Gelin ülke yararına bir şey yapalım. Getirin sizin bu parlamenter sistem projenizi biz de katkı verelim. Açarız yani ne olacak bunlar ayet değil hadis değil. Açarsın katkıyı. Zaten dediğim gibi yani uygulamaları gördükçe diyecekler ki uzlaşalım ve  makule gelelim. Biz de o zaman tabii ki onlarla o uzlaşıyı sergileyeceğiz yani. Bizim amacımız ülkeyi iyi yönetmekse bu iyi yönetişimi göstereceğiz.”

Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı yarışında en yüksek anketlerde bile yüzde 44'ü görebildiğini belirten Üstün, 50 art 1 için gerekli 6 puanlık farkı kapatamayacaklarının altını çizdi.

Üstün, Muharrem İnce'nin oylarının gerileyerek yüzde 5'in altına düştüğünü ve seçimi yüzde 2, 2,5 bandında tamamlayacağını söyledi.

Diğer aday Sinan Oğan'ın da yüzde 1 civarında oy alabileceği öngörüsünde bulunan Üstün, Millet İttifakı'nın adayı kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 55 oyla, rahatlıkla 13. Cumhurbaşkanı olacağını ifade etti.

Üstün, Meclis çoğunluğu ve Cumhurbaşkanlığının ayrı ittifaklarda olması ihtimalini ise "kıyamet senaryosu" olarak niteledi. Bu durumda ülkenin yönetilemeyeceği ve  seçimin kaçınılmaz hale gelebileceğine işaret eden Üstün, ancak Millet İttifakı'nın 300 milletvekili üzerine çıkacağına inancını dile getirdi.

Erdem NoyanErdem Noyan