SİYASET
Giriş Tarihi : 07-02-2024 20:28

BBP lideri Destici Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin nedenini açıkladı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DEM Parti'nin, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağı yönündeki açıklamasına ilişkin, "Bu kararı onlar vermiyor, bu kararı Kandil, İmralı veriyor." dedi.

BBP lideri Destici Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin nedenini açıkladı

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylığı başlamadan bitmesi kafaları karıştırdı. Adaylığa hazır olduğunu söyleyen Demirtaş, günler sonra adaylıktan çekildi.

Bayan Demirtaş'ın ani değişiminin arkasında terör örgütü PKK'nın etkisi olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu.

Öte yandan terörist elebaşı Mustafa Karasu, PKK'nın yayın organında 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin açıklamlarda bulundu.

Terörist elebaşı Karasu'nun açıklaması 'veto" olarak yorumlandı

Konuşmasında ittifakın öneminden bahseden PKK elebaşı Karasu, ittifaka sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Kamuoyunda DEM Parti'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Başak Demirtaş'ı aday göstereceği iddiaları konuşulurken, Demirtaş aday olmayacağını açıkladı. Demirtaş'ın adaylığını geri çekmesi, "Kandil'in Demirtaş vetosu" şeklinde yorumlandı.

Demirtaş'ın sürpriz çekilmesinin arka planı siyasi partilerin de gündemindeydi. Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bu konuya değindi.

"Gerçek olan şu ki bu kararı onlar vermiyor"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Destici, DEM Parti'nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayacağı yönündeki açıklamasına ilişkin, "Onların kendi parti kurullarının iradesiyle karar verdiğine inanmıyoruz. Gerçek olan şu ki bu kararı onlar vermiyor. Bu kararı Kandil veriyor, İmralı veriyor. Aday çıkarsalar da çıkarmasalar da bu, Kandil ve İmralı'nın kararı olacaktır." diye konuştu.

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN