SİYASET
Giriş Tarihi : 23-03-2023 10:42   Güncelleme : 23-03-2023 10:46

Birleşe birleşe kazanacağız

Samsun'da Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin eşi Av. Gülay Deveci, CHP İl Başkanlığı’nda kalabalık bir topluluğa hitap ederek aday adaylığını açıkladı.

Birleşe birleşe kazanacağız

Gülay  Deveci, aday adaylığı ile ilgili açıklamasınnda partililere kendisini tanıtarak “Samsun’da yaşayan ve çok genç yaşta CHP üyesi olup, partimizin tüm değerlerini içselleştirmiş hukukçu bir kadın siyasetçi olarak, ülkemizdeki toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak siyasi politikaları üretecek, düşünce özgürlüğüne yeniden anayasal güvence sağlayacak, eşit insan hakları için çalışacak, kadına şiddeti ortadan kaldıracak, ülkemizi ekonomik alanda refaha kavuşturacak,  hukukun üstünlüğü ve adalete olan güveni yeniden tesis edecek olan partimizin iktidarında,  Cumhuriyetin ikinci yüzyılına yakışır bir kadın aday olarak, TBMM’de yer almak için karşınızdayım” dedi.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DOĞA İÇİN ÇALIŞACAĞIM
“Elbette sadece kadınlar için siyaset yapmayacağım” diyen Deveci, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’deki her yurttaş için, gençler için, çocuklar için, yaşlılar için her canlı için aynı özenle çalışacağım, onların hayatlarını daha mutlu şekilde sürdürebilmeleri için politikalar üreteceğim. Sürdürülebilir bir doğa için çalışacağım. Sağlam binalar yapılması için mücadele edeceğim. Depremde, selde yüzbinlerce insan ölmesin diye çalışacağım. Hayatını kaybeden insanların hakları yerde kalmasın diye çalışacağım. Ülkemizin en önemli yardım kuruluşu depremde parayla çadır satmasın diye mücadele edeceğim. Üniversiteler kapatılmasın, gençlerin kaliteli eğitim hakları elinden alınmasın, gençler yurt dışına gitmek zorunda kalmasın diye mücadele edeceğim. Ülkemizden çalınan milyar dolarları geri getirmek için çalışacağım”

DAHA GÜR BİR SESLE MECLİSTE OLACAĞIM
Hak edilen düzeni yeniden kuracaklarını belirten Deveci, “İşimiz kolay değil, Sn. Genel Başkanımızın 13. Cumhurbaşkanımız olduğu mecliste, ikinci yüzyılı birlikte inşa edeceğiz. Hak ettiğimiz düzeni yeniden kuracağız, üreten, zenginleşen, güçlü ekonomisi olan bir Türkiye yaratacağız ve birleşe birleşe kazanacağız. Bugüne gelinceye dek,  ne mesleğimde ne de özel hayatımda kimsenin karşısında eğilmedim ve ezilmedim. Bana bu imkânı,  kadınlara eşit yurttaş haklarını tanıyarak sağlayan, modern Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve minnetle anıyorum. Burada bir kez daha ifade etmek isterim ki, Atatürk ilke ve inkılaplarına yürekten bağlıyım. Yılmaz neferiyim. Bu nedenledir ki; eğitimli Türk kadınından ölesiye korkan karanlığa karşı, daha gür bir sesle mücadele için, mecliste olacağım. Cumhuriyete olan borcumu ödeyeceğim. Şiddete ve ayrımcılığa maruz kalan kadınlara, mecliste onların çığlığı olarak borcumu ödeyeceğim” diye belirtti.
HABER MERKEZİ

Erdem NoyanErdem Noyan