SİYASET
Giriş Tarihi : 14-07-2024 23:50

Bodrum’da " "Katliam Yasasına Hayır", eylemi

Bodrum’da bir araya gelen vatandaşlar, "Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin geri çekilmesini istedi.

Bodrum’da

BODRUM /HABER

"Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu. Kanun teklifine karşı olan hayvanseverler, Başka Bir Hayat Diliyorum Derneği ve Bodrum Kent Konseyi çağrısıyla tepkilerini gösterdi. 

Fotoğraflar:Özge Pekiner

Bodrum Belediye Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar "Yasayı Geri Çek", "Katliam Yasasına Hayır", "Öldüren Değil Yaşatan Yasa İstiyoruz" yazılı dövizler açtılar. 

Meydandan geçen sürücüler de korna çalarak eyleme destek verdi. CHP İlçe Başkanı Tuna Işın, Türkiye İşçi Partisi İlçe Başkanı Pınar Göktürk, DEM Parti İlçe Başkanı Hülya Bayar ile İYİ Parti İlçe Başkanı Ogün Yıldız konuşma yaparak karşı oldukları yasayı geri çekme çağrısı yaptı. 

DEM Parti İlçe Başkanı Bayar'ın konuşması sırasında bir meydandan geçen bir kişinin "Siz de askerlerimizi öldürüyorsunuz" demesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı. İsmi öğrenilemeyen vatandaş, daha sonra bölgeden ayrıldı. 

Eylemde basın açıklamasını Muğla Barosu adına Av. Arzu Ayyıldız yaptı. Ayyıldız, şunları dile getirdi;

"12.07.2024 Tarihinde AKP tarafından hazırlanan ölüm yasası teklifi TBMM ‘sine sunuldu.

17 maddelik teklif belediyelere özetle; yasaklı ırkların huyuna suyuna sağlığına bakılmaksızın direkt öldür, saldırgansa öldür, yaşlıysa öldür, saldırgansa öldür, barınağa istifle, barınağa gönüllü sokma ve yine öldür. Onlar buna, ötenazi için imkan tanımak diyorlar, yani köpekler kendi hür iradeleri ile ölmek istediklerini beyan edecek ve gerekli belgeleri imzalayacak, usulüne uygun öldürülecekler. Hayvanların yaşam hakkına o kadar saygılılar ki, Türkiye’de insanlara saygı durup tanımadıkları ötenazi imkanını hayvanlara tanıyorlar.

Belediyelere, köpek popülasyonunu azaltmak için kısırlaştırmadan çok daha maliyetli bir yöntem olan ilaçla öldürme yöntemini görev olarak yüklüyorlar. Hazırladıkları kanlı yasa tasarısı ile bütün sorumluluk belediyelere yükleniyor.