SİYASET
Giriş Tarihi : 09-01-2023 18:57   Güncelleme : 09-01-2023 19:27

BULUNAMAYAN KUDUZ AŞISI VE SAHTE KANSER İLACINDA ŞOK İDDİALAR.

Dr. Milletvekilinden şok edici sözler. Ankara Milletvekili Servet Ünsal, ‘’ insanlar sahte ilaçlar yüzünden göz göre göre ölüme götürülüyor.

BULUNAMAYAN KUDUZ AŞISI VE SAHTE KANSER İLACINDA ŞOK İDDİALAR.

 

ERDEM NOYAN- ANKARA

Sağlıkçı vekil çileden çıktı. CHP’nin Dr. Milletvekili Servet Ünsal bulunamayan Kudüz ve sahte kanser ilacı yüzünden açtı ağzını yumdu gözünü. Ünsal: ‘’ kurtarıcı ilaç yerine kanser hastalarına sahte ilaç veriyorsunuz, bu bir cinayettir ‘’ dedi.

Söz konusu sağlık olunca kendisini tutamayan CHP Ankara Milletvekili DR. Server Ünsal, ülkemizde sağlık konusunda cinayet gibi işlerin olduğunu bildirdi ve piyasada bulunmayan Kuduz aşıları içinde dikkat çekici iddialarda bulundu. ‘’ İnsanlar göz göre göre ölüme götürülüyor ‘’ dedi.

Ülkemizde son yıllarda sağlık konusunda çok karanlık işlerin meydana gelmeye başladığını öne süren Dr. Milletvekili Ünsal piyasada bulunmayan Kuduz aşıları konusunda çok sert ifadelerde bulundu ve şunları söyledi: ‘’ Kuduz aşısı piyasada bulunmuyor. İlaç arayanlar hastanelerden boş dönüyor. Bir süre önce bu ilaç konusunda ihale yapılıyor, peki bu ihaleyi kim almış ? Keymen ilaç, peki kim bu Keymen ilaç, Pandemi de Çin’in gönderdiği 1 milyon ücretsiz aşıyı devlete faturalandıran firma. Kuduz aşısı için açılan İhaleye rağmen 1,5 milyon aşı ortada yok. 8. Mart. 2022’de Kuduz aşısı siparişi veriliyor. Ancak günlerdir Kuduz aşısı piyasada bulunamıyor. Ece isminde bir kızımız köpek ısırması sonucunda hastaneye gidiyor. Kuduz aşısı yok diyorlar. Günlerdir aşı bulunamıyor.’’

KANSER İLACINDA DA ŞOK İDDİALAR.

CHP’nin sağlık konusundaki uzman Milletvekili Dr. Servet Ünsal, iddialarını  daha da  ileriye götürerek, son 21 yılda hırsızlığın ve sahtekarlığın her türünü gördüklerini iddia ederek şunları söyledi: ‘’ şimdi de sahte kanser ilacı sattılar.! İlacın hammaddesi olan ağrı kesiciyi-ateş düşürücüyle değiştirip insanları göz göre göre ölüme yolluyorlar. Para için halk sağlığını bile umursamıyorlar. İşi daha da ileriye götürüyorlar, ülkede ilaç bulunamazken yurt dışına para için ilaç satanlar, vatandaşa sahte kanser ilacı satıyor. Türkiye’de bu sahte ilacı dağıtan 10 firmanın adresi aynı. Bu ilaçlar yurtdışında tesbit ediliyor ama nasıl oluyor da laboratuvarlar inceliyor ve sorun yok diyorlar. Türkiye’de olumlu rapor verilen ilacın peşini yurt dışındaki firmalar bırakmayıp savcılığa baş vuruyorlar. İncelemenin Eczacılık fakültesinde yapılması isteniyor, bu inceleme sonunda ilaçların sahte olduğu ortaya çıkıyor.’’

Erdem NoyanErdem Noyan