KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 13-04-2023 23:33   Güncelleme : 13-04-2023 23:43

Bursa'daki Hristiyanlar Mudanya Trilye'de Paskalya ibadetini gerçekleştirecekler.

Hristiyan Âleminin en büyük yortusu (Bayramı)15 Nisan Cumartesi günü 16.00 de Mudanya Tirilye Kültür Merkezinde düzenlenecek.

Bursa'daki Hristiyanlar Mudanya Trilye'de Paskalya ibadetini gerçekleştirecekler.

Özel Haber/Trilye

Hristiyan Âleminin en büyük yortusu (Hristiyan ve Musevî bayramlarına yortu denilir) olan ve İsa Mesih'in çarmıhta ölümünden sonraki üçüncü gün mezardan dirilmiş olmasını temsil eden paskalya bayramında Trilyede ibadetlerini gerçekleştirecekler. Peder Yuakim Bursa'da yaşayan hristiyanlar için bir davet mesajı yayınladı. Peter  Yuakim yaptığı açıklamada"Bursa'daki muhterem arkadaşlarım, iyi günler, selam, sevgilerimi sunuyorum.

TÜRK RUM VE ERMİNİ DOSTLUKLARI
    Yedi asırdır, Müslümanlarla Hristiyanlar kardeşçe birlikte yaşadığını biliyor muydunuz? Çok değil, 100 yıl öncesine kadar Bursa’da Müslüman olmayanların Müslüman nüfusa göre oranı üçte birini aşacak boyutlardaydı. Cumhuriyet öncesinde Bursa merkezde 10, tüm ilde ise 100`ü aşkın kilise vardı. Bursa’da yaşayan Türkler ile Rum ve Ermenilerin iyi, uyumlu beraberlik, ilişkileri, Bursa’da yaşayan 100’ü aşkın tüm kaynak kişilerin beyanlarıyla görülmüştür.
    Cumhurbaşkanımızın 2023 Paskalya Tebrik Mesajında "Geçmişten bugüne farklı inanç, kültür ve geleneklerin barış ve huzur içinde özgürce yaşadığı Anadolu topraklarında birlik, beraberlik ve kardeşlik hasletlerimizi canlı tutmaya devam ediyoruz" altını çizdiler.
    Bu kapsamda 15 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 16'da, kültürel ve tarihî değerlerinin yaşatılması ve tanıtılmasına müstesna kuvvetli bir potansiyele sahip bulunan güzel Trilye eski Aziz Vasilios Rum Ortodoks Kilisesinde (bugünkü Kültür Merkezinde) sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik atmosferinin içerisinde 45 dakika sürecek Paskalya ibadetini gerçekleştireceğiz, eski kültürümüzü yaşatmak amacıyla. Sizi de aramızda görmekten çok mutlu olurum! İçten sevgi, saygılarım ile"

Katılmak isteyenler için tören 15 Nisan 2023 16.00 de Tirilye Kültür Merkezinde yapılacaktır.

Erdem NoyanErdem Noyan