GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-10-2023 13:15

Büyük Filistin Yürüyüşü!

Büyük Filistin Yürüyüşü! Süleyman Soylu ve Bilal Erdoğan yan yana pankart taşıdı Hamas'ın İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmasının ardından, Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki çatışmalar 8. gününde sürerken, Büyük Filistin Yürüyüşü kapsamında binlerce insan Ayasofya'ya yürüdü. Süleyman Soylu ve Bilal Erdoğan'ın yan yana yürümesi ise dikkat çekti.

Büyük Filistin Yürüyüşü!

Milli İrade PlatformuFilistinli Müslümanlara destek vermek ve işgalcileri lanetlemek amacıyla birçok STK'nın desteğiyle "Büyük Filistin Yürüyüşü" düzenledi. Yürüyüş ile Gazze'de yaşanan insanlık dışı katliam ve işgalcilerin saldırılarının durdurulması için dünya kamuoyuna çağrıda bulunuldu.

"Büyük Filistin Yürüyüşü" kapsamında binlerce insan Saraçhane'den Ayasofya'ya yürüdü. Saat 17.00'de başlayan yürüyüş, Ayasofya'da kılınacak akşam namazı ile sona erdi.

SOYLU VE ERDOĞAN KOL KOLA

Yürüyüşte dikkat çeken bir diğer konu ise Süleyman Soylu ve Bilal Erdoğan'ın yan yana yürümesi oldu.

Aynı pankartı tutan Soylu ve Erdoğan'a eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop da eşlik etti.

ARTVİN

Memur-Sen Artvin İl Temsilciliği tarafından Filistin halkına destek vermek amacıyla Artvin’de ’Soykırıma Hayır Filistin’e Destek Siyonizme Lanet’ basın açıklaması düzenledi.

Halitpaşa Meydanında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Artvin İl Temsilcisi İbrahim İnce, “İnsanlık nerede? Onur nerede? Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş. Gazze’de çocuklar ölüyor! Gazze’de kadınlar ölüyor! Gazze’de ihtiyarlar ölüyor! Gazze’de insanlık ölüyor! Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyeti katille aynı safta. Ey insanlık neredesin?" dedi.

Basın açıklaması sırasında İsrail’i protesto eden sloganlar atılırken, grup basın açıklamasının ardından alandan ayrıldı.

BİTLİS

Bitlis’te bir araya gelen Sivil Toplum Örgütleri (STK) ‘Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek ve Siyonizme Lanet’ mitingi düzenledi.

Bitlis merkezde bulunan Ulu Cami meydanından düzenlenen mitingde basın açıklamasını Memur-Sen Bitlis İl Başkanı Cabir Durak okudu. “Bugün 81 ilimizde Siyonist İsrail’in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için alanlardayız” diyen Durak, “Siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, direnişi selamlamak için buradayız. İkiyüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız. Dünyanın tüm iyi insanlarına “zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor” uyarısında bulunmak için buradayız” dedi.

Düzenlenen miting dualar edilmesi ve sloganları atılmasının ardından son bulurken, toplanan kalabalık ise sessizce dağıldı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da merkez Kayapınar ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda STK temsilcileri bir araya geldi.

Tekbir getiren gruptakiler, Filistin'e destek dövizleri taşıyarak, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı.

Memur-Sen İl Başkanı Ramazan Tekdemir, grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde İsrail'in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinlilerin yanında olduklarını göstermek için alanlarda olduklarını söyledi.

Açıklamanın ardından Filistinliler için dua edildi.

 

ETİKETLER:

Büyük Filistin Yürüyüşü , Süleyman Soylu , Bilal Erdoğan

Erdem NoyanErdem Noyan