DÜNYA
Giriş Tarihi : 23-01-2023 21:36   Güncelleme : 23-01-2023 21:38

Çeçen lider Kadirov, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna ateş püskürdü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağ kolu Çeçen lider Ramzan Kadirov, aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin İsveç büyükelçiliği önünde Kuran'ı Kerim yakmasına ateş püskürdü. Kadirov, "Bu korkunç eylem Türkiye'ye bir protesto olarak görülüyordu. Fakat bu eylem aslında kutsal değerlere yapılan bir saldırı. Herkes ektiğini biçer. Bir gün gelecek her şey için çok geç olacağını anlayacaksınız. Cehennemde yanın sizi şeytanlar" diye konuştu.

Çeçen lider Kadirov, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna ateş püskürdü

Telegram hesabından açıklamalarda bulunan Çeçen lider Ramzan Kadirov, Türkiye'nin İsveç büyükelçiliği önünde Kuran'ı Kerim yakılmasına sert tepki gösterdi.

Kadirov, "Stockholm, İsveç'te bazı pislikler, Danimarka Satanist Partisi'nin lideri Türkiye büyükelçiliği önünde kutsal Kuran'ı yaktı. Bu korkunç eylem Ankara'ya bir protesto olarak görülüyordu. Fakat bu eylem aslında kutsal değerlere yapılan bir saldırıydı" dedi.

 

Stockholm'deki yetkililerin önceden haberinin olmasına rağmen bu eyleme izin verdikleri belirtilirken, "Herkes ektiğini biçer. Bir gün gelecek her şey için çok geç olacağını anlayacaksınız. Cehennemde yanın sizi şeytanlar" diyen Kadirov açıklamalarında sert ifadeler kullandı.

NATO'nun Şeytan'ın tohumu olduğunu belirten Kadirov, "Biz de Ukrayna'ya İblis'in güçleriyle savaşıyoruz" dedi. Kadirov, Avrupa yanlılarının Kuran yakma olayına bir tepki göstermemesine de ateş püskürdü.

Erdem NoyanErdem Noyan