SİYASET
Giriş Tarihi : 12-06-2023 00:04   Güncelleme : 12-06-2023 00:11

CHP Genel Başkanlığına aday olacak mı?

Ekrem İmamoğlu'ndan adaylık çıkışı! İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine yöneltilen "CHP Genel Başkanlığına aday mısınız?" sorusunu yanıtladı.

CHP Genel Başkanlığına aday olacak mı?

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından ‘değişim’ çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu’ndan CHP Genel Başkanlığı için adaylık açıklaması geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İmamoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“NET OLARAK KARARLIYIM”

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine yöneltilen "CHP Genel Başkanlığına aday mısınız?" sorusunu yanıtladı. Seçim sonuçlarının ardından yaptığı 'değişim' çağrısını yanıtlayan İmamoğlu, "Menzile yürüme hususunda net olarak kararlıyım" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Belediye başkanları, seçildikleri belediyelere hizmet etmek durumundalar. Onu oradan alıp başka bir işe verelim, bu siyasetin temeline aykırıdır" açıklaması da sorulan İmamoğlu, şunları söyledi: 

"Televizyon ekranları üzerinden ya da mikrofonları üzerinden tutarlı duruşumun yanı sıra bir başka tutarlı duruşum da ekranlar üzerinden başta siyasi partimin genel başkanı veya diğer fertlerine mesaj yollamayı yanlış buluyorum. Buralardan mesaj yollamak değil, karşılıklı konuşmanın daha doğru ve tutarlı olacağını düşünüyorum."

“ADAY OLDUĞUM TEK ŞEY VAR”

İmamoğlu kendisine sorulan "CHP Genel Başkanlığına aday mısınız?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Benim aday olduğum tek şey var; ülkemizde aynen İstanbul'da olduğu gibi büyük bir değişim" yanıtını verdi.

 

Erdem NoyanErdem Noyan