SİYASET
Giriş Tarihi : 22-10-2023 14:48   Güncelleme : 22-10-2023 15:18

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ İsrail’in Filistin’e karşı yaptığı saldırıları kınadı

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ İsrail’in Filistin’e karşı yaptığı saldırıları kınayarak, “İsrail devleti, baskıcı faşist güvenlik devleti operasyonlarıyla sivillerin ve sivil hayatın katili olmaya devam ediyor” dedi.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ İsrail’in Filistin’e karşı yaptığı saldırıları kınadı

CHP Samsun İl başkanı Mehmet Özdağ yaptığı açıklamada;

“İsrail’in son dönemde Filistin topraklarına yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarını büyük bir endişe ile takip ediyoruz. Sivil yerleşimlere yapılan bu saldırılar barışa ve güvenliğe saygıyı ihlal etmektedir.

Son olarak İsrail, yüzlerce sivil Filistin halkını hedef alıp Hastanelere bombalı saldırı yaparak insanlık ve savaş suçu işlemiştir. Sivillerin ve çocukların bulunduğu bir hastanenin bombalanması akıldan, vicdandan, insaniyetten uzak, soykırım ve katliam odaklı bir eylemdi

İsrail, sivil halkı hedef alan alçakça yapılan saldırılara ve Filistin topraklarının işgaline derhal son vermelidir. Bir an önce tüm yetkili kurumların bu vahşete dur demesi ve bölgede barışı sağlamaya yönelik adımlar atması insanlık için büyük önem arz etmektedir. Yapılan bu saldırıları lanetliyor, Filistin halkına başsağlığı diliyoruz” dedi.

Erdem NoyanErdem Noyan