SİYASET
Giriş Tarihi : 03-10-2023 19:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe anayasasından kurtulmalıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. 'Darbe anayasasından kurtulmalıyız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bu talebe siyaset kurumu başta olmak üzere sorumluluk makamında olan hiç kimsenin kulak tıkama yükümlülüğü yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe anayasasından kurtulmalıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

5 kıtadan yaklaşık 100 üyesiyle tecrübe paylaşımına imkan sağlayan birlik bu yönüyle çok önemli bir istişare ve işbirliği zemini sunmaktadır. 155 yıllık güçlü geleneğiyle Danıştay, 35 yılı aşan birliğe üyelik döneminde Türkiye'yi başarıyla temsil etmektedir. 

Bugün resmi açılışını yaptığımız eğitim tesisinin inşasına fiilen geçen sene eylül ayında başlanmıştı. Tesisin kurumuza hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Danıştay başkanımızla birlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Hedefimizin bir yanında düzenlemeler varken diğer yanında adalet hizmetlerindeki altyapı eksikliklerinin giderilmesi bulunuyordu. 

Bugün yüksek yargı organlarımızın hepsi modern, her türlü ihtiyacın gözetildiği binalarda milletimize hizmet veriyor. Adliyenin kapısını adaletin de kapısı haline getirinceye kadar durmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı adaletin de yüzyılı yapmakta kararlıyız. Bunu da hep beraber dayanışma içinde halledeceğiz.

İçinde bulunduğumuz ekim ayı tarihimizde çok önemli bir yere sahip. 29 Ekim'de Türkiye Cumhuriyetinin 100. yıl dönümüne ulaşacağız. 100. yaşı bir anma etkinliğinden öte reform etkinliklerimizle kutlamak istiyoruz.

Amacımız cumhuriyetimizin 2. asrına daha emin adımlarla, birlik ve beraberliğimiz daha da kuvvetlendirmiş şekilde girmektir. 

'DARBE ANAYASASINDAN KURTULMALIYIZ'

Darbe anayasasından kurtulmalıyız. Vesayetçilerin, 27 Mayıs 1960 darbesiyle, 12 Eylül rejiminin perçinlediği prangaların sökülüp atılma vakti gelmiştir. Bu talebe siyaset kurumu başta olmak üzere sorumluluk makamında olan hiç kimsenin kulak tıkama yükümlülüğü yoktur. 

85 milyonun tamamının kırmızı çizgileri haricinde her konuyu görüşmeye, tartışmaya açık olduğumuzu ifade ettik. Yeni dönemde sivil, kuşatıcı bir anayasayla buluşturmak olduğu açıktır. Uzun yıllar sonra ilk kez yeni anayasa konusunda müspet atmosferi bu bakımdan önemli gördüğümü belirtmek istiyorum.

Türk demokrasisini ilk serbest seçimlerinin yapıldığı 1950 den beri maruz kaldığı vesayet girişimlerine rağmen her seferinde ayağa kalkmasını sağlayan bu güçlü vasfıdır. 85 milyon olarak demokratik olgu içinde en geniş mutabakatla bu hassas süreci başarıya erdireceğimize inanıyorum.

Önceki gün TBMM'nin açılışına denk getirilen bir terör eylemi oldu. Polisimizin etkin müdahalesi sayesinde teröristler etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerin 6 aylık bebeği olan sivil vatandaşımızı şehit ettiği ortaya çıktı. Her açıdan vahşi ve saldırgan bir terör örgütüyle karşı karşıyayız.

Teröristler etkisiz hale getirilmeseydi yurtdışına kaçıp siyasi sığınmacı olacaktı. Dostlarımızdan, kınamayla birlikte somut adımlar görmek istiyoruz. Bizi teskin, terörü telin eden beyanatların, yaramıza merhem olmayacağı bilinmeli."Türktime

 

Erdem NoyanErdem Noyan