SİYASET
Giriş Tarihi : 10-02-2024 22:21   Güncelleme : 10-02-2024 22:28

Cumhurbaşkanımıza gideceğim! "276 bin kişilik bir ileri biyolojik geri dönüşümlü arıtma tesisi yaptık"

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programında yaptığı açıklamalarda "Seçimde bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Aydın Ayaydın Hocam ile hoşgörü çerçevesinde, karşılıklı sevgi, saygı prensipleriyle güzel bir seçim süreci geçireceğimizi düşünüyorum. Muğla halkının ferasetine güveniyoruz." ifadelerine yer verdi. Aras "Turgut Reis’te 276 bin kişilik bir ileri biyolojik geri dönüşümlü arıtma tesisi yaptık." diye konuştu.

Cumhurbaşkanımıza gideceğim!

 

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras'ın açıklamalarından satır başları:

"BEN SEÇİMİN HİÇBİRİNİ KOLAY VEYA HAFİF GÖREMEM"
-  Ben seçimin hiçbirini kolay veya hafif göremem. Seçim seçimdir. Seçim sandıkta kazanılır. Önceden yapılan tahminlerinin bazılarının tutmadığını da görebiliyoruz. Önemli olan halkımıza verdiğimiz güvendir. Onlara hissettirdiğimiz teminattır.

"İYİ PARTİ ADAY ÇIKARABİLİR BİZ AK PARTİ İLE YARIŞIYORUZ"
Özgen'in "Son seçimlere baktığımızda İYİ Parti ile iş birliği içinde seçimlere gittiğinizi görüyorum. İYİ Parti’nin de aday çıkarması sizce sonuçları nasıl etkileyecektir?" sorusuna Aras "2019’da Bodrum Belediye Başkanı adayıyken İYİ Parti ile bir ittifak yapmadık, yarışmıştık. Şu anda İYİ Parti ile ittifakta değiliz o yüzden aday çıkarabilir bu bizim için çok rahatsız edici değil. Biz şu anda Muğla’da AK Parti adayımızla yarışıyoruz ." yanıtını verdi.

“AYDIN AYAYDIN HOCAM İLE HOŞGÖRÜ ÇERÇEVESİNDE BİR SEÇİM SÜRECİ GEÇİRECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”
Seçimde bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Aydın Ayaydın Hocam ile hoşgörü çerçevesinde, karşılıklı sevgi, saygı prensipleriyle güzel bir seçim süreci geçireceğimizi düşünüyorum. Muğla halkının ferasetine güveniyoruz. O da projeleriyle ortaya çıktı. 

"İLLER BANKASININ ADALETSİZLİK YAPTIĞINI HİÇ SÖYLEMEDİM"
İller Bankamız nüfusa göre merkezi bütçeden olan payı belediyelere eşit dağıtıyor bu konuda adaletsizlik olduğunu hiç söylemedim, İller Bankamız nüfus göre pay dağıtır. Bizim sıkıntımız Muğla ve Bodrum’da sabit kayıtlı nüfusumuz 198 bin. Ben 198 bin kişilik pay alıyorum ama 500 bin TL harcıyorum her ay.

"CUMHURBAŞKANIMIZA GİDECEĞİM"
Ben halkıma hizmet getirmek için merkezi hükümetin başı cumhurbaşkanından, bakanlara kadar gideceğim, ziyaret edeceğim. Seçim sürecinde rekabet ederiz, sonra rozetimizi çıkarırız. Sonraki siyaset hizmet siyaseti olmaldıır. Devlet nedir, hükümet nedir bilirim. 

"TURGUT REİS’TE 276 BİN KİŞİLİK BİR İLERİ BİYOLOJİK GERİ DÖNÜŞÜMLÜ ARITMA TESİSİ YAPTIK"
Uğur'un "Bodrum’un altyapısı yetmiyor ve Bodrum’un altyapısı yetmiyor. Bunun çözümü sizce nasıl olmalı?" sorusunu Aras "Bodrum’da yıllardır olan altyapı sorunu kimse yadsıyamaz. Ben 2019 yılında seçildikten sonra Sayın Büyükşehir Belediye Bakanımız Osman Gürün’le oturduk dedik ki biz 5 yıl içerisinde Bodrum’a altyapı yatırımı yapalım ve Turgut Reis’te 276 bin kişilik bir ileri biyolojik geri dönüşümlü arıtma tesisi yaptık. Aynı şekilde 392 km kanalizasyon şebekesi döşedik" diyerek yanıtladı. 

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN