SİYASET
Giriş Tarihi : 29-05-2023 19:15   Güncelleme : 29-05-2023 19:21

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın seçime ilişkin o ayrıntıya dikkat çekti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, seçim süreci ve sonrasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kalın, dünya liderlerinden gelen tebriklerin ilk kez bu kadar hızlı gerçekleştiğine dikkat çekerek,” Dünya Türkiye’nin ve Erdoğan’ın önemini daha iyi kavramış durumda” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın seçime ilişkin o ayrıntıya dikkat çekti

“SİYASİ DEHA”

Türkiye'ninCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir siyaset dehası olduğunu bir kez daha teyit eden bir seçim süreci yaşadığını belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, seçimlerin sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programlarının başladığına dikkat çekti. Kalın şöyle devam etti:

“İLK KEZ ŞAHİT OLUYORUM”

"Cumhurbaşkanı'mızın bugünden itibaren yoğun mesaisi başladı. Uluslararası tebrik telefonları geliyor. Bugün birçok devlet başkanıyla, liderle görüşecek. Yarın başka programları olacak. Bu akşam Biden ile bir telefon görüşmesi var. Putin ile planlanıyor. Sadece onunla değil, Almanya, Fransa, İsrail, Yunanistan, İspanya, NATO Genel Sekreteri, Hollanda, Ukrayna... Bunların hepsi bugün telefon görüşmesi için planlanıyor."

"Dünden beri ilginç bir şeyi paylaşmak isterim. Dün sonuçlar kesinleşmeye başlayınca, dünyanın her yerinden aramaya başladılar. Kimileri direkt ulaşabildi, görüştürebildik, kimilerinin notunu aldık, kimileri yazılı mesaj gönderdi. Ben, kaç yıldır bu işlerin içeresindeyim, ilk defa uluslararası toplumun, yani dünya liderlerinin Cumhurbaşkanı'mızı tebrik için bu kadar hızlı hareket ettiğine şahit oluyorum.”

“DÜNYA DAHA İYİ KAVRAMIŞ DURUMDA”

“Dün akşam itibariyle onlarca devlet başkanı twit atarak yahut yazılı mesaj göndererek tebriklerini iletti. Onların bir kısmıyla Cumhurbaşkanı'mız telefonla görüşebildi. Gerisi de bugün devam edecek. Bence bu da bir şeyi gösteriyor, dünya ülkeleri de uluslararası toplum da hem Türkiye'nin önemini hem de bu kadar önemli bir ülkenin başında Tayyip Erdoğan gibi bir liderin bulunmasının ne anlama geldiğini daha iyi kavramış durumda."

 

ETİKETLER:

seçim erdoğan ibrahim kalın

Erdem NoyanErdem Noyan