GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-02-2023 15:13   Güncelleme : 13-02-2023 15:17

Depremin Vicdansız Müteahhidi Batum'a Kaçarken Yakalandı.

Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'da yıkılan binaların 2 müteahhidi, gözaltına alındı. Müteahhit Yavuz Karakuşkendisine yönelttiği sorulara verdiği ilk cevapta, "44 bina yaptım, 4'ü çöktü. Her şeyi usulüne göre yaptım, vicdanım rahat" dedi.

Depremin Vicdansız Müteahhidi  Batum'a Kaçarken Yakalandı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki büyük deprem sonucu Adıyaman'da birçok bina yıkılmıştı. Yıkılan çok sayıda binanın müteahhitleri olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş Gürcistan'a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalanarak gözaltına aldı. Şahısların üzerinden 16 bin dolar ve 20 bin TL para çıktığı öğrenildi. Öte yandan sağlık kontrolüne götürülürken basın mensuplarının sorularının üzere 'Vicdanım rahat, her şeyi usulüne göre yaptım. 44 tane bina yaptım, 4 tanesi yıkıldı.' şeklinde konuştu.



Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem beraberinde 10 ili birden etkilemiş ve adeta yıkıp geçmişti. Depremin ardından yıkılan binaların çoğu adeta yerle bir olmuş ve sağlam, depreme dayanaıklı bir şekilde yapılmadığı görülmüştü. Bunun ardından harekete geçildi ve bu binaların müteahhitlerinin yakalanması için düğmeye basıldı.

Sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı dış hatlar terminalinde yapılan kimlik kontrolleri sırasında Yavuz Karakuş ile Sevilay Karakuş’un, Gürcistan’a kaçmaya çalışırken yakalanarak gözaltına alındıkları öğrenildi. Zanlıların, İstanbul Havalimanı'nda yakalandıklarında üzerlerinden 16 bin dolar ve 20 bin TL para çıktı.

Havalimanında yakalanan her iki şüphelinin, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonucu Adıyaman ilinde yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlendi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.

VİCDANI RAHATMIŞ
Sağlık kontrolüne götürüldükleri sırada basın mensuplarının soruları üzerine Yavuz Karakuş, "Vicdanım rahat, her şeyi usulüne göre yaptım. 44 tane bina yaptım, 4 tanesi yıkıldı. Her şey usulüne uygun." dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen Karakuş çiftinin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

KAYNAK: MİLLİYET

 

 

Erdem NoyanErdem Noyan