SİYASET
Giriş Tarihi : 18-03-2024 22:33

Erdoğan Çanakkale'de: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale Şehitler Abidesi'ni ziyaret etti.

Erdoğan Çanakkale'de: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatacak

'BUGÜN DE BENZER DURUŞ SERGİLİYORUZ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende açıklamada bulunarak "Ülkemizin dört bir yanında gelerek gözlerini kırpmadan can veren yiğitlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Çanakkale'de hangi mücadele verdiysek bugün de sinsi saldırılara benzer duruş sergiliyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşması şöyle:

Çanakkale Zaferi'nin 109 senesinde aziz şehitlerimizin huzurundayız. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Komutanlarımızı saygı ile anıyoruz. Ülkemizin dört bir yanında gelerek gözlerini kırpmadan can veren yiğitlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Çanakkale'de hangi mücadele verdiysek bugün de sinsi saldırılara benzer duruş sergiliyoruz.

MİLLETİMİZE ZULMEDENLER BUNLARDI
Ülkemizin son 10 yılda maruz kaldığı her hadisende maskeleri kaldırdığımızda aynı yüzleri görüyoruz. Çeşit çeşit yöntemlerle egemenliğimize göz diken darbecileri üzerimize salanlar bunlardı. Kalkınma hamlelerimizi boşa çıkarmak için üretimimizi sabote edenler bunlardı. Milletimize zulmedenler bunlardı.

Çanakkale'de bu millet tek vücut olup düşmana geçit vermedi. Milletimiz sınamalarda aynı vakur iradeyi ortaya koydu. Yıkım çabaları sonunda Türk'ün fıtratını değişeceğini sananlar ruhun aynı ruh olduğunu anladılar.

Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıktığımızda yedi düvel üzerimize gelse yıkılmayacağımızın ispatı olan Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek. Rabbimden ülkemizi ve milletimizi gizli ve aşikar her türlü beladan, afetten, tehditten muhafaza etmesini diliyorum.

GELİŞMİŞ ÜLKELERİN BAŞ EDEMEYECEĞİ ENKAZLARI KALDIRDIK
Geleceğimize güvenle yürümemizi sağlayacak iradeye sahibiz. 6 Şubat ardından yaşananlar bunun ispatı. Gelişmiş ülkelerin baş edemeyeceği enkazları kısa sürede kaldırıp yeni konutlar inşa edip teslimine başladık.

Çanakkale Zaferi'ni bir kez daha tebrik ediyorum.

 

ETİKETLER:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Çanakkale Zaferi

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN