GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-10-2023 17:47

Erdoğan'dan, Ali Yerlikayaya talimat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara saldırısının ardından çeteler ve suç örgütleriyle mücadele konusunda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya, "Arkana bakma, aynen devam. Sonuna kadar git" talimatı verdi.

Erdoğan'dan, Ali Yerlikayaya talimat!

İçişleri Bakanlığının koordinasyonunda son günlerde organize suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar kapsamlı şekilde devam ediyor.  Devletin zirvesinde yapılan değerlendirmelerde, organize suç örgütlerine yapılan operasyonlarla geçen pazar günü Ankara’daki terör saldırısının bir bağlantısının olabileceği ihtimali de gündeme geldi.

Güvenlik birimlerine 'gözdağı verme' eylemi 

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, yapılan değerlendirmelerde ‘Mafyatik unsurların ve Karabağ operasyonundan sonra Ermenistan’ın PKK’yı kullanmış olabileceğine’ yönelik senaryolar tartışıldı. Bu operasyonlar nedeniyle, terör saldırısının güvenlik birimlerine ‘gözdağı verme’ amacını da içerebileceği değerlendirilirken, saldırıyı gerçekleştirenlerin tüm bağlantıları istihbarat birimleri tarafından en ince ayrıntısına kadar araştırılıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat

Organize suç örgütlerine yönelik artan operasyonlarla ilgili gelişmeler konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a anlık bilgi veriliyor. Cumhurbaşkanının, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, “Arkana bakma, aynen devam. Sonuna kadar git” dediği öğrenildi.

Laleli'deki bavul ticaretine yakın takip

Ayrıca İstanbul’da özellikle Laleli’den yapılan bavul ticaretinden haraç alan çetelerin olduğuna ihbarlar geldiği, bunun üzerine İçişleri, Ticaret ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın eşgüdüm içinde çalışmaya başladığı belirtildi.

Gümrüklere yönelik kaçakçılık operasyonlarının artacağı, MASAK’ın da devreye girmesiyle önümüzdeki günlerde, organize suç örgütlerine yönelik büyük operasyonların kapıda olduğu ifade edildi.

Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı çete suç örgütü operasyon talimat

Erdem NoyanErdem Noyan