GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-03-2024 23:10   Güncelleme : 21-03-2024 16:27

Fabrikası Yakılan İş insanı Selçuk Koltuk"Şüpelilerin Bir an Önce Adalet Önünde Hesap vermelerini İstiyorum"

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde mutfak malzemeleri üreten ve 6 ay önce yanan fabrikanın sahibi iş insanı Selçuk Koltuk, fabrikasına patlayıcı düzenek konularak yangın çıkarıldığını iddia etti. 6 aydır mağdur olduğunu ve bilirkişi raporu düzenlendiği halde dava açılmadığı söyleyen Koltuk, "Adalet Bakanlığının ve Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konu ile ilgilenilmesini istiyorum "dedi.

Fabrikası Yakılan İş insanı Selçuk Koltuk

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Şabanoğlu Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde Rüzgar Yapı Market Tic. Ltd. Şti.'nde 16 Ekim 2023 tarihinde meydana gelen yangında fabrika yanarak tamamen kül oldu.

 

 

Firma sahibi Selçuk Koltuk, 6 aydır mağdur olduğunu belirterek, şok iddiayı gündeme taşıdı, Samsun Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na çağrı yaptı. 

 

SON ANDA KURTULDULAR 

 

 

Yüzde 90 ihracata yönelik ürünler ürettiklerini anlatan iş insanı Selçuk Koltuk, "Fabrikamızda çıkan yangında ilk önce ardı ardına iki büyük patlama meydana geldi. 5 kişi benimde büyük gayretimle son anda dışarı çıkarak hayatlarını kurtardı. Sonradan fabrikanın kamera görüntülerini izledikten sonra olayın yangın olmadığını, patlayıcı düzenek ile yanıcı maddelerin olduğu yere konularak kundaklama gerçekleştirildiği kanısına vardık. Bu yöndede bilirkişi raporumuz elimizde mevcut. Ancak savcılık soruşturması aradan geçen 6 aya rağmen bir türlü tamamlanamadı. Şüphelilerin eski çalışanlarım olduğunu düşünüyorum. Saldırının mesai saatleri dışında olması ise büyük bir can kaybını önledi "dedi. 

 

OLAY YERİNE DOKUNMUYOR

 

 

Yanan fabrikasına soruşturma bitene kadar dokunmayacağını ve fabrikanın bir bölümünde küçükte olsa üretime devam ettiklerini anlatan iş insanı Selçuk Koltuk, "Günlük zararım 100 bin lira. Yanımda 30 kişi çalışıyordu, şimdi 10'a düştü. Yangında 550 bin dolarlık siparişte yandı. Paralarını ödeyen müşterilerimiz bizden ürünleri bekliyorlar. Yangında ayrıca 1 milyon dolarlık makine ve ekipmanda yandı.

 

 

Zararım toplamda 1,5 milyon dolar. Samsun Valiliği'ne ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına çağrı yapıyorum. Beni dinlesinler. Soruşturmanın tamamlanmasını istiyorum. Yurtdışına ihracat yapan bir iş insanı olarak 6 aydır mağdurum. Adalet arıyorum "dedi.

 

 

 

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN