GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-02-2023 13:53   Güncelleme : 26-02-2023 13:55

Fahrettin Altun Yunan medyasına konuştu: Seçim gündemimizde yok

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini'ne afet sonrası yapılanları anlattı. Türkiye'de seçimlerin ertelenmesi konusunun gündemde olup olmadığının sorulması üzerine Altun, "Bizim böyle bir gündemimiz yok." dedi.

Fahrettin Altun Yunan medyasına konuştu: Seçim gündemimizde yok

Dünyanın gözü önünde büyük bir afeti geride bırakmaya çalışan Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini'ne anlattı. 

"TÜRK MİLLETİ UZATILAN ELİ HAVADA BIRAKMAMIŞTIR"

Bunların arasında Yunanistan'ın da bulunduğuna işaret eden Altun, şunları kaydetti:

Elbette Yunanistan'a ve destek veren tüm ülkelere müteşekkiriz. Yunanistan ile ilişkilerimiz konusunda şunu söyleyebilirim; biz, tüm komşularımızla her zaman iyi ilişkilere sahip olmak isteriz. Devletler arasında zaman zaman anlaşmazlıklar olması da doğaldır. Bu anlaşmazlıkları, uluslararası hukuka uygun olarak, anlamlı ve samimi diyalog ve hakkaniyet zemininde çözmemiz gerekir. Türk milleti, kendisine uzatılan dost elini hiçbir zaman havada bırakmamıştır.

"MARMARA'DAN DAHA BÜYÜKTÜ"

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerle ilgili sorularını yanıtlayan Altun, Türkiye'de 1939'dan beri yaşanan en büyük iki depremin yaklaşık 9 saat arayla gerçekleştiğini ve ülkenin iki çok büyük depremle sarsıldığını vurguladı.

Altun, "Bu depremlerin ikisi de 1999'da Marmara bölgesinde yaşadığımız depremden daha büyüktü. Üstelik 11 ilimiz ayrı ayrı bu durumdan etkilendi. Milletimiz de yaşanan bu depremleri 'asrın felaketi' olarak adlandırdı." değerlendirmesini yaptı.

"SEÇİM GÜNDEMİMİZDE YOK"

Türkiye'de seçimlerin ertelenmesi konusunun gündemde olup olmadığının sorulması üzerine Altun, "Bizim böyle bir gündemimiz yok. Şu anda bir numaralı önceliğimiz, yaraları bir an önce sarmak. Depremde kaybettiklerimiz ve yaralılarımız var. Tek derdimiz yaralılara, yakınlarını kaybedenlere, depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza devletin şefkatli elini uzatmak. Elbette acımız büyük. Fakat devlet-millet birlikteliğiyle bu zor günleri de aşacağız." yanıtını verdi. Kaynak:Türktime

 

Erdem NoyanErdem Noyan