GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-03-2023 19:42   Güncelleme : 16-03-2023 19:51

Hüseyin Eroğlu: Hayat her yaşta bize yenilikler öğretiyor

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Hüseyin Eroğlu: Hayat her yaşta bize yenilikler öğretiyor

Mart ayında oynadıkları üç kritik maçı da kazandıklarını, 1 Nisan tarihine kadar Gençlerbirliği (D), Altınordu, Boluspor (D) ve Pendikspor ile 4 önemli karşılaşma daha oynayacaklarının altını çizen Hüseyin Eroğlu, “Her türlü sürpriz sonuçların alındığı bir lig yaşıyoruz. Ancak biz hedeflerimize tek tek varıyoruz. Adımlarımızı hep sağlam atıyoruz. Her maça yüksek konsantrasyonla çıkıyoruz. Çünkü sonunda Samsunspor için çizilen ‘Süper Lig’ hedefi var ve biz oraya mutlaka ulaşacağız” dedi.  
İlk hedeflerinin Başkent deplasmanında üç puan almak olduğunu vurgulayan Hüseyin Eroğlu, “Rakibimize karşı saygılıyız. Tehlikeli bölgede bulunsalar da ligin ikinci yarısına çok önemli takviyeler yaparak girdiler ve çok iyi istatistikler yakaladılar. Bizim gibi onlar da en az kaybeden takım konumunda. Zor gol yiyen bir ekibe karşı, ligin en çok gol pozisyonuna giren ve birçok istatistikte lider takım olarak galibiyeti kovalayacağız” diye konuştu.
Takımda Zeki Yavru ve Yusuf Abdioğlu’nun kart cezalı, Emre Demir’in ise Milli Takım’a gittiğini söyleyen Hüseyin Eroğlu, Barış Alıcı'nın ise tedavisinin sürdüğünü belirterek, “Laura da Gençlerbirliği maçı sonrası ülkesine giderek, ilk kez A Milli olma moralini yaşayacak. Bu nedenle Altınordu ve Boluspor deplasmanlarında olmayacak. Biz sistem takımıyız ve her oyuncumuzun alternatifi hazır. 15 günde 4 maç oynayacağız, dolayısıyla her oyuncumuz görev geldiğinde en iyisini yapıyor. Tüm oyuncularımıza güvenimiz tam” şeklinde konuştu.
Oyun felsefelerini GETS üzerine kurduklarını belirten Hüseyin Eroğlu, “Oyun felsefemizi Gelişim, Takım Mühendisliği ve Sistem (GETS) üzerine kurduk. Gelişim bizim için süreklidir. 30 yaşındaki bir oyuncu da gelişir, 15 yaşındaki de. Hayat her yaşta bize yenilikler öğretiyor. Oyun ve oyuncunun gelişimine Samsunspor’da geçen süre içinde şahit oldunuz. Teorik eğitim, uygulama ve planlama çok önemli. Sistem sadece diziliş değildir. Antrenman öncesinden, antrenman sahasına, antrenman sonrasından, kulüpteki düzene kadar her şey sistemin içine girer ve birbirini tamamlar. 90 dakikada başarılı olmak için tüm bu sistemin kusursuz işlemesini sağlayan başta Başkanımız Yüksel Yıldırım, İcra Kurulu Üyeleri, kulüp teknik ve idari personelleri, taraftarlar, kulüp iletişim birimi, yerel ve ulusal medyamıza teşekkür ediyoruz. Samsunspor çok değerli bir kulüp. Sezon sonu hep beraber mutlu sona ulaşacağız” dedi. 

Erdem NoyanErdem Noyan