SİYASET
Giriş Tarihi : 07-03-2024 20:41

İmren Nilay Tüfekci İlkadım’daki Muhtarlarla Buluştu

İyi Parti Samsun Büyükşehir Belediye Adayı İmren Nilay Tüfekci, Ihlamur Kafe’de İlkadım’daki muhtarlar ile bir araya geldi. Tüfekci, “ 23 Yıldır aynı sorunlarla uğraşıyorsunuz. Bu şehrin değişim ile birlikte gelecek gelişime ihtiyacı var” diye konuştu.

İmren Nilay Tüfekci İlkadım’daki Muhtarlarla Buluştu

İlkadım Belediyesi’ne ait Ihlamur Kafe’de Muhtarlar ile kahvaltı programı düzenleyen Büyükşehir Adayı İmren Nilay Tüfekci’ye, İyi Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, İlkadım Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Necattin Demirtaş, İlkadım İlçe Başkanı Serkan Albayrak, Teşkilat Üyeleri, partililer ve çok sayıda muhtar eşlik etti. Kahvaltının ardından toplantıda İlkadım’daki mahallelerin sorunları ve çözümleri üzerine istişarelerde bulunuldu.

AYIRT ETMEDEN HİZMET EDECEĞİZ
İyi Parti Büyükşehir Adayı İmren Nilay Tüfekci, göreve geldikleri zaman parti ve bölge ayırt etmeksizin hizmet edeceklerini söyledi. Mahallelere oy dağılımına göre hizmet geldiği zamanları hatırlatan Tüfekci, ‘‘ Artık 21. Yüzyılda yaşıyoruz. Mahalle dediğimiz yerler yaşamın ve hayatın merkezi durumunda. Ancak uzun yıllardır aynı sorunlarla, artık çağ dışı kalması gereken birçok işle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Mahallelerimizde gram ilerleme yok. Sök kaldırımı, yap kaldırımı, yollar çukurdan geçilmez, altyapı ise yamalı bohça gibi ihtiyaca cevap vermez durumda. Kendileri makamın büyüsüne kapılmış, hem şehri hem de bu şehrin insanını unutmuş. Mahallelerimizi kendi içlerinde güçlü duruma getirmeliyiz. Yoksa gençler kötü alışkanlıkların pençesinde, kadınlar işsizliğin içinde, çocuklarımız beton yığınlarının arasında kaldılar. Unutmamalıyız ki, değişim olmadan artık gelişimin imkanı kalmamıştır” şeklinde konuştu.

İSTİŞARE MASALARI BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRECEK
Tüfekci, en önemli projelerinden biri olarak gördüğü istişare masalarının, vatandaş ile belediyeler arasındaki iletişim problemlerini ve birlikte hizmet etme duygusunu geliştirmeyi amaçladığını vurgulayarak,  ‘‘İstişare masalarımız göreve gelir gelmez ivedilikle kurulacak. Bir belediye başkanının doğru ve zamanında hizmet yapabilmesi için böyle kurumlar çok önemli. Halkın içinde, katılımcı bir yönetim anlayışı ile bu şehir için en iyisini yapacağız. Vatandaşımız, STK'lar, dernekler herkes ile birlikte çalışarak, toplumumuzun şehir için çalışma ve bir şeyler başarma arzusunu destekleyeceğiz. Nasip olup da seçildiğimiz gün, makamlar yeniden halkın hizmetine girecek. Çünkü o kadar uzun süredir oradalar ki, neden orada olduklarını da, kime hizmet için var olduklarını artık karıştırdılar. Hak ve Halk kavramını onlara yeniden hatırlatacağız. ’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Adem Güney

 

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN