GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-11-2022 07:58   Güncelleme : 14-11-2022 08:02

İstiklal Caddesi’nde patlama: 6 can kaybı 53 yaralı

İ Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. Yakınlarına da tekrar baş sağlığı diliyoruz. 81 de yaralımız var. Bunlardan ikisi ağır yaralı' dedi.

İstiklal Caddesi’nde patlama: 6 can kaybı 53 yaralı

Beyoğlu'nda meydana gelen patlamaya ilişkin son bilgilendirme Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 yaralının olduğunu duyurdu.

İKİ KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin bir paylaşım yaptı.

Bakan Yanık, patlamada hayatını kaybeden kişilerden ikisinin, Bakanlık çalışanı Yusuf Meydan ve kızı Ecrin olduğunu açıkladı.

Derya Yanık, açıklamasında "Yüreğimiz İstanbul'daki hain saldırıdan gelen acı haberle yandı. Çalışma arkadaşımız Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'i kaybettik. Ailesinin, yakınlarının ve çalışma arkadaşlarımızın başı sağ olsun. 

Bir baba ve kızının hayatını kaybetmesine neden olan bu kalleş saldırıyı lanetliyorum. Devlet olarak tüm imkanlarımızla hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerinin ve yaralılarımızın yanındayız. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiçbir şer odağının gücü yetmeyecek." ifadelerine yer verdi.

'5 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA'

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaralıların durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Koca, ''İstiklal Caddesindeki patlamada yaralanan 81 kişiden 39’u tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. Yatırılarak tedavi edilen 42 hastadan 5’i halen yoğun bakımdadır, 2’sinin durumu ciddiyet gösteriyor. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.

39 YARALI TABURCU EDİLDİ

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan 81 kişiden 39’u hastaneden taburcu edildi.

'BİR KADININ 40-45 DAKİKA BANKTA OTURDU...'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Şüpheli bir kadının 40-45 dakika bankta oturduğunu ve kalktıktan bir süre sonra patlamanın meydana geldiğini ifade eden Bakan Bozdağ, "Şu anda o kadınla ilgili tüm veriler inceleniyor. Henüz ismi belli değil. Bir terör eylemi olduğu değerlendiriliyor. Hangi terör örgütü olduğu yapılan araştırmalar sonucu belli olacak. Olay yerinde parçalar dışında kanaat getirecek bir veri yok" dedi.

Bozdağ, ''Özel seçilmiş bir bölge. Yabancılar var dünyaya mesaj vermek istemiş olabilirler. Türkiye güçlü bir devlet. Her defasında milletin gücünü arkasına almış 20 yıllık güçlü bir irade var Türkiye'de. Türkiye artık terörle mücadelesini sınırların dışında da sürdüren bir ülkedir. Türkiye'nin gidişatına sekte vurmak mümkün değil. Merzin Mezitli ilçesinde polis evine yapılan bir saldırı oldu. Teröristler hemen tespit edildi ve arkasında kimlerin olduğu ortaya çıktı. Bizim iktidar olarak görevimiz terör örgütlerine fırsat vermemek. Terör örgütlerini yönetenler dış güçlerle desteklenirler. FETÖ'yü, PKK'yi, YPG'yi, ABD, Fransa destekliyor'' ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bozdağ'ın yabancı ülkelerin Türkiye'den 'teröristlerin yakalanması talebinde' bulunmaları yönündeki soruya ''112 ülkeden terörist iadesi talep ettik. Bizim istediğimiz kişileri ABD de Avrupa ülkeleri de iade etmiyor. Onların bizden istedikleri oluyor. Ama onların terörle ilgili istediği terörist bizde yok'' diyerek yanıt verdi. 

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Emniyet'ten yapılan açıklamada, ''Taksim’deki patlamaya ilişkin provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 25 hesap yöneticisinin  tespiti yapılmış, ilgili makamlara gönderilmiştir'' ifadelerini kullandı. 

YARALI SAYISI ARTTI

Fuat Oktay canlı yayında yaptığı açıklamada yaralı sayısının 81'e yükseldiğini açıkladı.

Oktay, ''Saldırganın bombayı patlatması sonucu gerçekleştirilen bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Tüm kamera kayıtları inceleniyor, hemen yanı başındaki çalışan arkadaşlarımızla, görgü tanıklarıyla gerekli görüşmeler yapılıyor. 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. Yakınlarına da tekrar baş sağlığı diliyoruz. 81 de yaralımız var. Bunlardan ikisi ağır yaralı'' ifadelerini kullandı.

Oktay ayrıca ''Türkiye'de huzur ve güven hakim. Gerek sınırlarının içerisinde, gerek ötesinde. Biz kararlıyız. Bu olayların arkasında kim varsa, her kim varsa sonuna kadar sadece sınırların içinde değil, dünyanın ötesine de gitse ulaşılacaktır, Türkiye'ye getirilecektir ve yargıya teslim edilecektir. Türkiye eski Türkiye değildir. Bunu herkes böyle bilsin. Türkiye her yönüyle kalkınma yönüyle, huzur yönüyle istikrarı sağlamış bir ülke. Hiç kimse bu tür eylemlerle ne mesaj verebilir ne de yolundan döndürebilir. Türkiye, cumhurbaşkanımızın liderliğinde yoluna devam edecektir. Bu olayı çok yakında çözeceğiz. Sadece bu olayın tetikçilerini, bu tetikçilerin arkasında kim varsa, gerek içeride gerek dışarıda hesabı sorulacaktır'' diye konuştu. 

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki patlamada yaralananların tedavisinin hastanelerde sürdüğünü bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin ise yaralandığını hatırlattı.

Olay yerine ulaşan ekiplerce ilk müdahalelerin yapıldığını belirten Koca, "Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili sekiz savcı ve iki başsavcı vekili görevlendirildiğini bildirdi.

BAKANLAR İSTANBUL'A HAREKET ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul'a hareket etti.

CADDEYE BIRAKILAN PAKET NEDENİYLE OLDU'

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada patlamanın caddeye bırakılan bir paket nedeniyle meydana geldiğini öne sürdü.

YAYIN YASAĞINI TURİZM BAKANLIĞI İSTEMİŞ

Taksim'de meydana gelen patlama sonrası RTÜK tarafından getirilen yayın yasağının gerekçesinde, yasağı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın istediğine yer verildi.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 53 YARALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya’ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında can kaybı sayısının 6'ya, yaralı sayısının da 53'e yükseldiğini açıkladı.

Erdoğan, ''Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var. Bir kadının rol oynadığı konusunda tespit yaptık. Çalışmalar sürüyor'' ifadelerini kullandı.

CAN KAYBI VE YARALI SAYISI AÇIKLANDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamada 4 kişinin hayatını kaybettiğini 38 kişinin de yaralandığını açıkladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gazeteci Seyhan Avşar, patlamaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 5 savcı görevlendirdiğini açıkladı: "Başsavcılık ayrıca patlamayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı alındığını duyurdu."

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de "Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım" uyarısında bulundu.

İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur. pic.twitter.com/M09pddfOUc

İMAMOĞLU: KORKU VE PANİĞE YOL AÇACAK PAYLAŞIMLARDAN UZAK DURUN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşlara Emniyet ve sağlık ekiplerine yardımcı olmaları çağrısında bulundu; ardından şunları kaydetti:

"Korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız."

İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamanın ardından kişisel Twitter hesabında yaptığı açıklamada "Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır” dedi. 

 

ETİKETLER:

İstiklal Caddesi , Beyoğlu

Erdem NoyanErdem Noyan