GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-03-2024 21:37   Güncelleme : 18-03-2024 22:12

Lüks araçlarda Akıllara zarar yöntem deşifre oldu! Çakallık yapanlar vergi kaçıranlar şok olacak

Son dönemde artan otomobil yedek parça fiyatları, fırsatçıları ve devletten vergi kaçıranları harekete geçirdi. Gürcistan’dan lüks otomobil getirip Türkiye’deki kazalı araçlarla parça değişimi yapanların sayısı hızla artmaya başladı. Türkiye'ye Gürcistan'dan getirilen tam donanımlı araç, ülkesine boş dönüyor.

Lüks araçlarda Akıllara zarar yöntem deşifre oldu! Çakallık  yapanlar vergi kaçıranlar şok olacak

Akıllara zarar yöntem deşifre oldu! Bu çakallık şok edecek

Akıllara zarar yöntem deşifre oldu! Bu çakallık şok edecek

Özellikle İstanbul'da lüks otomobil sahipleri Sarp sınır kapısından Gürcistan Tiflis ,Rustavi ve Batum'dan çalıntı ve illegal yollarla  getirdikleri  yabancı plakalı lüks otomobilleri  sınıra yakın  Ardeşen,Fındıklı ve Hopa'da lüks araçların şaselerini dahi komle  motor ve aksamları değiştirdikleri  ortaya çıktı.Genel yayın yönetmenimiz Nihat Alparslan konu ilgili yaptığı araştırma  sonucunda  milyonlarca liralık vergi kaçağı da orataya çıktı.. Gürcistan’dan lüks otomobil getirip Türkiye’deki kazalı araçlarla parça değişimi yapanların sayısı hızla artmaya başladı. Türkiye'ye Gürcistan'dan getirilen tam donanımlı araç, ülkesine boş dönüyor.

Gürcistan’dan ucuza lüks otomobil getiren kişiler, Türkiye’de aynı model araçlarla yedek parça değiştirerek para kazanıyor. Tam donanımlı giren araç, ülkesine boş dönüyor. Bir Gürcü, 3 parça satışından arabasının parasını kazanıyor.

Özellikle motor, hayalet gösterge, hava yastığı, deri koltuk, direksiyon, multimedya ekran, jant-lastik ve LED far gibi yüksek fiyatı bulunan parçalar değişime en fazla konu olan ürünler olarak öne çıkıyor.

Ağırlıklı olarak İstanbul’da gerçekleşen parça değişim işlemleri zamanla Türkiye’nin birçok bölgesine de yayılmış durumda.Yetkililerin bir an önce otomobillerinde köklü değişim yapanlara yapptırım uygulamaları gerekmektedir.

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN