EKONOMİ
Giriş Tarihi : 04-01-2023 18:30   Güncelleme : 04-01-2023 18:40

Memur ve emekli maaşlarında son tablo

Oran yüzde 30'a yükseldi: Memur ve emekli maaşlarında son tablo Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren yeni açıklama geldi. SSK'lıları, Bağ-Kur'luları ve memurları ilgilendiren zamda revize yapıldı. Zam tutarı yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarıldı. Erdoğan'ın açıklaması sonrası maaş tabloları yeniden hesaplandı. İşte yeni maaşlar...

Memur ve emekli maaşlarında son tablo

Dün açıklanan enflasyon rakamları sonrasında bugün tekrar kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve tüm emeklilerin 2023 yılı Ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağını belirtti.

YENİ ZAM YÜZDE 30

Hatırlanacağı gibi enflasyon rakamları sonrasında belirlenen zam oranında güncelleme yapan Erdoğan, refah payını da ekleyerek memur ve emekli maaşlarında zam oranını %25 seviyesine çekmişti.

Bugün tekrar memur ve emekli zammıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni oranın yüzde 30 olduğunu duyurdu.

BAKANLIK’TAN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanlığı, memur ve emekli zamlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada ''2023 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 8 oranında artış öngörülmüştü. 2022 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 1.,40 gerçekleşmiştir. Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 8,48 artış ile birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde 2023 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 16,48 oranında, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise gerçekleşen enflasyona bağlı olarak yüzde 15,40 oranında artış sağlanacaktı. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandığı üzere bu oranlar yüzde 30 olarak uygulanacaktır.'' denildi.

İşte yüzde 30 zam sonrası memur ve emekli maaşları:

(Tablo kaynak: Habertürk)

 

 

Erdem NoyanErdem Noyan