GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-12-2022 16:39   Güncelleme : 21-12-2022 22:40

MOSKOVA'DA DÜZENLENEN KIRIM FORMU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

Rusya dışişleri bakanlığı destekleri ile Moskova'da düzenlenen yurt dışında yaşayan Kırımlı  Tatar soydaşlar buluşması formu büyük ilgi gördü.

MOSKOVA'DA DÜZENLENEN KIRIM FORMU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

Moskova'da  Düzenlenen formda konuşan Kırım vakfı başkanı Ünver Sel, Kırım'ın Rusya'ya ilhakından sonra Kırım Tatarlarının kültürlerini özgürce koruyabildiklerini söyledi.

"Kırım Cumhuriyeti Kırım Tatar örgütlerinin yurtdışındaki yurttaşlarla kültürel ve insani ilişkileri" konulu konferansa benzer etkinlikler mümkün olduğunca sık düzenlenmelidir. Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı, Kırım Kalkınma Fonu Başkanı, Uluslararası Kırım Dostları Derneği Türkiye Şubesi Temsilcisi Ünver Sel,
Etkinliğin amacı, Rusya dışında yaşayan tüm Kırım Tatarlarını bir araya getirmektir. Kim olduğumuzu hatırlamak, köklerimizi hatırlamak ve kendimizi anlatmak için bir araya gelmek. Biz burada Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarlarını temsil ediyoruz. Bu tür etkinlikler, forumlar, Kırım Tatarlarının katılımıyla mümkün olduğunca sık yapılmalı çünkü uzun bir süredir Ukrayna tarafında ne yazık ki Kırım Tatar halkının gerçekte ne gibi sorunları olduğu konusunda yanlış bilgilendirme vardı” dedi.

Ona göre, şimdi Ukrayna'da özel bir askeri operasyon sürerken, Kırım Tatarlarının içinde yaşadıkları koşulları, hangi soruları olduğunu, hangi başarıları elde ettiklerini daha sık ve daha fazla anlatmaları çok önemlidir.

“Kırım Rusya Federasyonu'na katıldıktan sonra Tatarlar kendilerini tamamen farklı hissetmeye başladılar, kültürel değerlerini özgürce koruyorlar. Benzer bir forum bugün Kırım'da - Moskova'da düzenlendi. Benzer etkinliklerin Türkiye'de de yapılmasında fayda var. Böylece herkes gerçek durumu bilsin ve dışarıdan gösterdiklerini değil, ”diye vurguladı ..

Haber Ayhan dikme Moskova'dan

 

 

 

Erdem NoyanErdem Noyan