SİYASET
Giriş Tarihi : 13-02-2024 17:41

Mudanya Deniz Dalgıç'a Emanet

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart yerel seçimlerinde Mudanya Belediye Başkan adayının Deniz Dalgıç olduğunu duyurdu. CHP Mudanya İlçe Başkanlığı’nda açıklama yapan Dalgıç, “Gururluyuz, heyecanlıyız ve Mudanyamız için hazırız” dedi.

Mudanya Deniz Dalgıç'a Emanet

CHP’nin dün toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nda adı öne çıkan Yüksek İnşaat Mühendisi, Eğitimci Deniz Dalgıç Parti Meclisi’nden onay aldı. Adaylığını, “Güzel Mudanyamızda hep birlikte kazanmak için yola çıkıyoruz.” diyerek duyuran Dalgıç, “Mudanyamızı geleceğe taşıma konusunda destek ve güvenlerini esirgemeyen Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e, değerli Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerimize, saygıdeğer milletvekillerimize, parti üyelerimize ve tüm Mudanyalı hemşehrilerimize içtenlikle teşekkür ediyorum.” dedi.

MUDANYA’YI MARKA KENT YAPACAĞIZ

Mudanya’nın sorunlarını bildiğini, çözüm önerilerinin de hazır olduğunu söyleyen Deniz Dalgıç, “Vefa projesi olarak gördüğüm Mudanya’nın sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak için hayallerim, projelerim, çözüm önerilerim ama önemlisi umudum var.” dedi. Dalgıç, şöyle konuştu:  

“Bugüne kadar biriktirdiğim tüm tecrübe ve bilgi birikimimi yaşadığım yere hizmet için kullanacağım. Sorunları biliyoruz, çözüm önerilerimiz hazır. Halkımızın huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için çok çalışacağız. Mudanyamızı hak ettiği çok güzel yerlere hep birlikte taşıyacağız. Değişimi birlikte inşa edeceğiz. Hep birlikte kazanacağız. Yolumuz açık olsun!”

DENİZ DALGIÇ KİMDİR?

Deniz Dalgıç, Türkiye ve ABD’nin en prestijli üniversitelerinde eğitim görmüş, yapı sektörünün köklü kurumlarından olan aile şirketlerinde faal çalışan bir mühendis olmasının yanı sıra, kuruluşundan bu yana yoğun emek verdiği TED Bursa Koleji bünyesinde uzun yıllardır eğitim sektöründe aktif rol alıyor. Ödüllü bir sporcu olan, üniversitelerin mühendislik bölümlerinde ders veren Dalgıç, kamuoyunda özellikle çocuklara yönelik sivil toplum ve sosyal sorumluluk projeleriyle tanınıyor.

Dalgıç, 1969 İstanbul doğumlu. Bursa Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde eğitim gördü. Mezuniyet sonrası ABD Kaliforniya Santa Clara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde doktora yaptı.

Babasıyla birlikte yönettikleri Yonca İnşaat’ın yanı sıra kurucusu olduğu TED Bursa Koleji’nde Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi.

Evli ve iki erkek çocuk sahibi.

İyi derecede İngilizce biliyor.

Lise yıllarında gönül verdiği basketbolda profesyonelliğe üniversite eğitimi sırasında Efes Pilsen’de adım attı, pek çok başarı, madalya ve şampiyonluklar kazandı. Halen yorumcu ve oyuncu olarak basketbola katkısı sürüyor.

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN