SİYASET
Giriş Tarihi : 29-02-2024 08:54   Güncelleme : 29-02-2024 09:00

Özgür Özel Muğla’ya geldi: “Koyları yandaşlara kiralatıyorlar”

Özgür Özel Muğla’ya geldi: “Koyları yandaşlara kiralatıyorlar” Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, aday tanıtım toplantısı ve seçim koordinasyon merkezi açılışı kapsamında Muğla’ya geldi. Özgür Özel, “Muğla’yı haramilere değil millete teslim edeceğiz” dedi.

Özgür Özel Muğla’ya geldi: “Koyları yandaşlara kiralatıyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Menteşe’de Kurşunlu Camii önünde yapılan aday tanıtımı ve seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı. Aday tanıtımında Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte 13 ilçenin aday tanıtımı yapıldı.

OSMAN GÜRÜN’E ÖNEMLİ TEKLİF

Açılışta önemli açıklamalar yapan Genel Başkan Özgür Özel, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmayan Osman Gürün’e teşekkür etti.

Seçim sonrasında CHP’li Belediyeleri kontrol mekanizması inşa edeceklerini açıklayan Özel, Yılmaz Büyükerşen’le birlikte Osman Gürün’e görev alması teklifinde bulundu.

Her görevi bir vazife olarak kabul edeceğini belirten Osman Gürün görev teklifini kabul etti.

MEMLEKET PARTİSİ’NDEN CHP’YE DÖNDÜLER

CHP SKM açılışı üye katılımları açısından önemli anlara sahne oldu.

Memleket Partisi Muğla kurucu İl Başkanı İbrahim Şimşek ve mevcut İl Başkanı Murat Gökalp, partilerinden istifa ederek CHP’ye üye oldular.

Rozetlerini Genel Başkan Özgür Özel takdim ederken, “Baba ocağına hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.

“MUĞLA’YI HARAMİLERE DEĞİL MİLLETE TESLİM EDECEĞİZ”

Muğla’yı ranta teslim etmeyeceklerini söyleyen Özgür Özel, “Adaylarımızın Muğla’yı ranta değil halka açarak yöneteceklerine yürekten inanıyorum. Muğla'da MUÇEV diye vakıf kurdular. Ne yapıyor Osman Gürün'ün geçit vermediği işleri, belediye başkanlarımızın geçit vermediği işleri onlara yaptırtıyorlar. Koyları yandaşlara kiralatıyorlar.

Muğla’yı haramilere değil millete teslim edeceğiz. Burası Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ranta açamadığı, namertte avuç açmayanların iktidarından Muğla’yı talan ettirmeye memur kılınmış birine asla teslim etmeyeceğiz. Nasıl Akbelen Ormanlarında İkizköylülerinin yanında olduysak zeytin ağaçlarımızı koruduysak bundan sonra da kadrolarımızla ve sizlerle birlikte Muğla'yı korumaya hep birlikte bir kez daha söz veriyoruz. Buradan Erdoğan'a bir hatırlatmada daha bulunmak istiyoruz. Muğla 1 milyon nüfuslu bir yerdir kışın. Yazın 5-6 milyon oluyor. Buraya hizmet yapılsın diye 1 milyonluk nüfusa göre para yolluyorlar 5. milyon için hizmet bekliyorlar. Çok önemli altyapı yatırımları yapılıyor. Yurt dışından krediler bulunuyor. Özel finans yönetimleri kullanılıyor. Biz 5-6 milyona 12 ay ücret ödeyin demiyoruz, ama kim bir şehre gelip hizmetinden yararlanıyorsa o kişi için devletin genel bütçeden pay ayırması gerekir. Bunu sırf kıyı şeridindeki bu güzel kentlileri CHP yönetiyor diye yapmıyorlar” dedi.

“EMEKLİNİN MUTFAĞINDAN ÇALDILAR”

Emeklilerin sıkıntılarına değinen Genel Başkan Özel, “Her emekliye bayramda en az bir asgari ücret ödemesi yapılması lazım. Emekliye bayram ikramiyesini sadece 3 bin lira yaptılar. 18 kiloyu bile emeklinin mutfağından çaldılar. Meclis’i kapatmayalım 3 gün daha çalışalım. Mehmet Şimşek’in ağzında bir bakla var. Diyor ki ‘1 Nisan’dan sonra sıkı para politikasına geçeceğiz’ bunun emekçiler için anlamı hak edilen zammı almamaktır. Eğer bir şey yapacaksanız 1 Nisan’dan bir gün önce yapacaksınız. 31 Mart’ta sandığa gideceksiniz” diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL MUĞLA’DAN DESTEK İSTEDİ

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan adayları için destek isteyen Genel Başkan Özel, “Biz bunun ötesinde biz 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın gücünü dengelemek zorundayız. Onların karşısına bir gücü koymak zorundayız, bunu yerel seçimlerle yapmak zorundayız. O yüzden ben, CHP’nin Genel Başkanı olarak Cumhur İttifakı’nın karşısında en büyük ittifakı aramak için elimden geleni yaptım. Borcu borçla çevirenler, gelecek seneden endişe edenler, evladının geleceğinden endişe eden herkese bu iktidara gücünü göstermek zorunda. Her şeye rağmen AKP ve MHP oyları alırsa, kırmızı ışık göstermezlerse 1 Nisan’dan sonra acı reçete geliyor. Muhalif seçmenin AKP’ye, MHP’ye bakışı değişmedi. O yüzden ben, CHP’nin Genel Başkanı olarak Cumhur İttifakı’nın karşısında en büyük ittifakı aramak için elimden geleni yaptım. Çiçeği yaptırdım, arkadaşlarımı yanıma aldım ve ziyaretlerde bulundum. Birlikte olalım dedim. Büyük bir seçim başarısı yakalamazsak; memuru, işçiyi, emekliyi ezecekler dedim. Karınca gibi ezdiğin çiftçilerin kardeşleri vardır hepsinin arkasındayız. Yurtdışına gitmek isteyen gençlerimize sesleniyoruz. Kimse enseyi karartmasın. Umut vardır. Biz buradayız hep birlikteyiz ve hiç bir yere gitmiyoruz” şeklinde konuştu.

Özgür Özel’in konuşmasının ardından 13 ilçe ve büyükşehir belediye başkan adayları sahnede toplu fotoğraf çektirilerek SKM açılışı için kurdele kesildi.

Muğla haber

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN