SİYASET
Giriş Tarihi : 13-03-2024 10:33

Özlem Maraş: Gerçek belediyecilikle kadınların yüzü gülecek

Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan adayı Özlem Maraş, Atakum'u Türkiye'nin parlayan yıldızlarından biri yapma vizyonu çerçevesinde kadınlara yönelik "Güçlü kadınlar, güçlü toplumlar yaratır" ilkesiyle çok sayıda proje hayata geçirileceğini söyledi. Maraş, "Gerçek belediyecilikle kadınların yüzü gülecek" dedi.

Özlem Maraş: Gerçek belediyecilikle kadınların yüzü gülecek

Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan adayı Özlem Maraş, "Atakum'a Kadın Eli Değecek" mottosu ile başlattığı adaylık sürecinde kadın öncelikli çok sayıda projeyi hayata geçöireceklerini ve gerçek belediyecilikle kadınların yüzünün güleceğini söyledi.

Atakum'da kadınlarla bir araya gelen Özlem Maraş, "Atakum'da kadınların sesi artık daha gür çıkacak" diyerek, "Gerçek belediyecilik dediğimiz çerçevenin, vatandaşla temas kurmak olduğuna inanıyorum. Atakum'un son 5 yıllık döneminde yaşanan eksiklikleri telafi etmek bizim ana hedefimiz. Bu çerçevede Atakumlu kadınlarımıza yönelik çok sayıda proje geliştirmeyi hedefliyoruz. Kadınlar için toplumsal ve ekonomik hayatta daha etkin roller üstlenmelerini sağlayacak bir dizi yenilikçi proje hazırladık. Bunların arasında, Atakum'a özgü bir kadın meclisi kurarak, kadınların temsil gücünü ve yönetimdeki ağırlığını artırma hedefi öncelikli yer alıyor. Kadınların toplumsal dönüşümde öncü rol oynamalarını özellikle hedefliyoruz. Biz, kadınlarımızı sadece sosyal ve ekonomik destekle sınırlı kalmayıp, bilim ve teknoloji alanlarında da kadın liderliğini güçlendirme hedefi taşıyoruz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz "Güneş Kadınları Projesi", kırsal bölgelerde yaşayan kadınlar için güneş enerjisi eğitimleri sunarken, aynı zamanda ekonomik bağımsızlık yollarını açacak bir proje. "Girişimci Kadınlara Destek" programı ise, iş dünyasında kadın girişimciliğini teşvik ederek, onların işlerini geliştirme yolunda desteklenmelerini sağlıyor" dedi.

Özlem Maraş Atakum'un kadınları, gençleri ve çocukları için çıktığı bu yolda kenti bir turizm destinasyonu haline getirmeyi ve kültür-sanat faaliyetlerini canlandırmayı hedeflediklerini de belirterek, "Atakum'u, eğitimden sağlığa, turizmden sosyo-ekonomik gelişime kadar birçok alanda geliştirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN