DÜNYA
Giriş Tarihi : 23-12-2022 19:17   Güncelleme : 23-12-2022 19:23

Rusya cephesinden yeni açıklama

Türkiye'de kurulacak doğalgaz merkezi için, Rusya cephesinden yeni açıklama Rusya Devlet Başkanı Putin'in Avrupa için doğal gaz fiyatının Türkiye'deki merkezde belirleneceğini duyurmasının ardından bir açıklama da Rusya Başbakanı Yardımcısı Alexander Novak'tan geldi. Novak "Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulmasına yönelik kararın 2023'te alınması bekleniyor" dedi.

Rusya cephesinden yeni açıklama

Rusya Devlet Başkanı Putin, geçtiğimiz hafta Türkiye'nin doğal gaz altyapısı önemli potansiyele sahip olduğunu ve Avrupa için doğal gaz fiyatının Türkiye'deki merkezde belirleneceğini duyurmuştu.

PUTİN AÇIKLAMIŞTI

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2'de kullanılamayan kapasitelerin TürkAkım boru hattı üzerinden kullanılabileceğini söyleyen Putin"Baltık Denizi'nde Kuzey Akım hatlarında kaybedilen hacimleri Karadeniz'e yönlendirebiliriz. Böylece, Avrupa'ya yönelik yakıt ve doğal gaz kaynaklarımız için ana rotayı Türkiye üzerinden sağlayarak, Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulabilir." ifadelerini kullanmıştı.

"RUS GAZINA TALEP DEVAM EDİYOR"

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander NovakRus televizyon kanalına yaptığı açıklamada Türkiye’de gaz merkezinin kurulmasına ilişkin açıklama yaparak Rus gazının ucuz olduğunu ve talebin devam ettiğini söyledi.

KARAR 2023'TE

Gazprom’un Türkiye’de bir gaz merkezi için Türk yetkililer aktif bir şekilde çalıştığını ifade eden, Novak, doğal gaz merkezine ilişkin kararın 2023 yılında alınabileceğini söyledi. Rus Başbakan Yardımcısı NovakKuzey Akım Doğal Gaz Boru Hattı’ndaki Eylül ayında yaşanan hasara ilişkin devam eden soruşturma kapsamında açıklama yapmak için erken olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 

 

Erdem NoyanErdem Noyan