SAĞLIK
Giriş Tarihi : 11-02-2024 12:39   Güncelleme : 11-02-2024 17:42

Sağlık Çalışanları Olmayan Termal Otelde Yaşlı Kadın Ölümden Döndü

Tur şirketi ile Tokat Termal Otele giden yaşlı kadının başına gelmeyen kalmadı. Otelin termal havuzuna giren 86 yaşındaki A.A Havuzda fenalaştı baygınlık geçirdi. Tansiyon hastası olan yaşlı kadına müdehale edecek hemşire bile bulunmadı..

Sağlık Çalışanları Olmayan Termal Otelde  Yaşlı Kadın Ölümden Döndü

Tokat'ın Sulusaray ilçesine bir girişimci tarafından geçen yıl 11 milyon dolar yatırım yapılarak kurulan devre mülk ve Otele  Samsun'dan  bir tur şirketi  ile tedavi ve gezi amaçlı  katılan  A.A ve kızı Hacer Alparslan  kaldıkları  termal otelde  annesinin ölümden dönüğünü ancak otelde gerekli ilk yardımın yapılmadığını söyledi. 

Dört yıldızlı termal otelde doktor ve hemşire bulunmadığını dile getiren Hacer Alparslan"Annem 86 yaşında ağrıları olduğu için kaplıcadan faydalanmak istedik.Samsun'da bulunan bir tur şirketi ile anlaşarak Tokat'ta bulunan otele gittik.Saat 3.30 otelin sıcak termal havuzuna girdik.Annem  bulunduğumuz yerde baygınlık geçirdi fenalaştı.O anda otelden yardım istedim. Otel müdürü iSağlık çalışanı yoktu.Ambulans geldi.Otelin  idarecileri bizimle hiç İlgilenmedi.Allah korusun Annem yaşlı  orada hayatını kaybedebilirdi.Kendi imkanlarımız ile otelden o anda ayrıldık.Terminalese bize çok kötü davrandı.Oteli terk etmemizi söyledi.Bize araç dahi tahsiz etmedi. taksi ile giderek otobüse bindik evimize geri döndük.  Tansiyon ölçecek elamanı sağlık çalışanı dahi olmayan bir termal otel olurmu mu?  Tur şirketi bizi böyle bir otele nasıl götürdü.Gerekli mercilere şikayette bulunduk" dedi. Öte yandan otelin  işletme müdürü  Akın Çınar ile   görüşen muhabirimiz sağlık çalışanı olup olmadığını sorduğunda otelimizde kadrolu sağlık çalışanı var.Sağlık bakanlığından ruhsat almamız için şarttır.Ancak sağlık çalışanları ile ilgili dökümanları size gönderemem.Biz o anda  ambulans çağırdık yardımcı olduk"dedi

Haber:İnternet Haber-Nedim Peker

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN