GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-05-2023 16:43   Güncelleme : 06-05-2023 18:59

Samsun Uğur Okularından Troya gezisi

Samsun Uğur Okulları Öğrencilerinin Çanakkale gezileri devam ediyor.Gezi kapsamında Truva Savaşı’nın yaşandığı kent olan Truva Antik Kentini gezerek Truva atı ile fotoğraf çektirdiler..

Samsun Uğur Okularından  Troya gezisi

 

Samsun Uğur Okuları öğrencileri Çanakkale gezi proğramı devam ediyor.Öğrenciler ve görevli öğretmenler  Troya Müzesi ve Troya Antik Kentini gezerek incemede bulundular.
 Truva Atının önünde hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra kenti gezen öğrenciler, Troya Savaşı ve kentteki yaşamla ilgili bilgi aldılar.

Homeros’un ünlü İlyada Destanı’nda bahsettiğim ve antik dünyanın en büyük savaşlarından biri olan Truva Savaşı’nın yaşandığı kent olan Truva Antik Kenti, 1998 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edildi. Her yıl dünyanın her yerinden gelen yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilen ve tarihi M.Ö. 3000 yılına kadar uzanan Truva Antik Kenti, aynı zamanda dünyanın en önemli arkeolojik kazı alanlarından biri.

Truva Antik Kenti’nin hemen girişinde yer alan ve sadece Çanakkale’nin değil Türkiye’nin de en önemli arkeoloji müzelerinden biri olan Troya Müzesi, 2018 yılında ziyarete açıldı. Pek çok efsaneye konu olmuş Truva Antik Kenti ve çevresinde yapılan kazılarda elde edilen paha biçilmez binlerce eserin sergilendiği müze; 3000 m2 sergi salonu, 11.200 m2 kapalı alanı ve görkemli taş eserlerin sergilendiği bahçesiyle tarih ve arkeoloji meraklılarının Çanakkale’de mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasında.

Erdem NoyanErdem Noyan