SİYASET
Giriş Tarihi : 21-05-2023 20:36   Güncelleme : 21-05-2023 21:23

Samsun'un Sevilen Milletvekili Çebi Ölüm Yıldönümünde anıldı

2007 yılında hayatını kaybeden 19 Dönem DYP Samsu Milletvekili ,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çebi Ölümünün 16 yılanda ailesi ve sevenleri tarafından mezarının başında anıldı.

Samsun'un Sevilen Milletvekili Çebi  Ölüm Yıldönümünde anıldı

Samsun'da yaptığı hizmetlerle anılan eski ticaret ve sanayi odası başkanı ve Samsun DYP 19 dönem milletvekili Mehmet Çebi  Samsun Asri mezarlığında anıldı.Anma töreninde sevenleri ve ailesi  merhum Mehmet Çebi'ye okunan kuranın ardından dua ettiler.

Mehmet Çebi (Milletvekili)

Ölüm

14 Mayıs, 2007
Eğitim
Sanat Enstitüsü

İş Adamı - Sanayici, Siyasetçi, XIX. Dönem Samsun Milletvekili (D. 1934, Sürmene / Trabzon - Ö. 14 Mayıs 2007, Samsun). Baba adı Hüseyin, anne adı Gülşişe. Sanat Enstitüsü mezunu. Sanayici işadamı olarak ticaretle uğraştı. Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı, İl Genel Meclis Üyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Ticaret Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

 

Mehmet Çebi, 20.10.1991 genel seçimlerinde DYP’den XIX. Dönem Samsun Milletvekili seçilerek 24.12.1995 tarihine kadar. TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Mecliste Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret Komisyonu Başkanı oldu. 14 Mayıs 2007 tarihinde vefat etti. Mehmet Çebi’nin cenazesi, 16 Mayıs 2007 Çarşamba günü Samsun’da Büyük Camiinde kılınan öğle namazını müteakip Asri Mezarlıkta toprağa verildi. Evli, 6 çocuk babasıydı.

 

 

Merhum Mehmet Çebi'nin ölüm yıldönümünü anma töreninin ardından

Mustafa Sinan Angın

ALLAH RAHMET EYLESIN MEKANI CENNET OLSUN BUGÜN ASRI MEZARLIKTAYDIK DUYGULANDIK RAHMETLİ MEHMET ÇEBİ SAMSUN AŞIGI İNSANDI TRABZON SÜRMENEDEN 9 YASINDA GELMİŞ ÖMRÜ SAMSUNDA GECDİ MEZARYERI SAMSUNDA HERSEYI SAMSUN ASIGI İNSANDI YILLARCA ESNAFLIK YAPTI SAMSUN TICARET SANAYI ODASI BASKANLIGI VE SAMSUN 19 MAYIS SAN SITESININ KURULMASINDA SAMSUN O S B KURULMASINDA KAVAK ORGANIZE KURULMASINDA SAMSUN SERBES BÖLGE KURULMASINDA HATTA SAMSUN SİLAH FABRIKASININ KURULMASINDA EMEGI COK KURUUSU NAMI KAHRAMAN MEHMET ABI SANA BEDELSIZ HISSE VERECEM DEDİ ODA SUNU SÖYLEDI SIZ CALISIN BENSIZE YARDIMCI OLURUM DEDI SAMSUNDA BAZIYERLERI ÇOK KİŞİNİN İSMINI VERDILER RAHMETLI MEHMET CEBININ İSMINI BIR YERE VERMEDILER İSİM YERI HAZIR MEHMET ÇEBİ GENÇLİK PARKI EVIDE ORADA SAYIN YETKILILERDEN BURAYA İSMİ VERILIRSE ÇOK İYİ OLUR BEN MUSTAFA SINAN ANGIN ŞEVKİ AKOGLU ŞÜKRÜ ŞAHİNKAYA MUSTAFA DAK VEDAT KIZILKAYA MUSTAFA UYSAL SAFFET CEBI AİLESİDE ÇOK İYİOLURDEDI NIHAT ALPARSLAN İSİMLERINI SAYAMADIGIM BUYUKLERIMIZDE ÇOK İYİ OLUR DIYE SÖYLEDILER.

Şevki Akoğlu

Çok siyasiler gelip geçti Samsun dan iz bırakanlar birde Mehmet Çebi hepsinden farklı siyaset te Ticaret te sivil toplum örgütlerinde kısacası herşeyi sıfırdan alıp zirveye taşıdı her alanda el attığı omuz verdiği her teşebbüsü başarıya ulaşması kolay olmadığını,organize sanayii ile birçok insana dolaylı olarak iş aş sağlarken birçok garip gurabanın da elinden tutan Mehmet Çebi yi rahmet anarken Samsunlu yönetici ve bürokratları geçte olsa ahtı vefaya davet ediyoruz.

GENÇLİK PARKI İSMİNİN MEHMET ÇEBİ GENÇLİK PARKI OLARAK B.SEHİR TARAFINDAN DEĞİŞTİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ.

Şaban Sarı

,ÇOK IYI TANIRIM ODA BASKANLIGI MILLETVEKILLIGI DEVRELERINDE SAMSUN IÇIN YAPICI CALISMALARI VARDI EN BÜYÜK IDEALI SAMSUN CORUM ANKARA HIZLI TIREN HATTI IDI NUR I CINDE UYU

Aydın Sönmez

Yıl dönümü (1962). Benim

Damatlık. Elbisemi. Dikmişti

Çok. Büyük. Usta. Beraber yürüdük biz bu yollarda beraber yürüdük. Siyasette

Inna lillahi ve Inna ileyhi RACİUN HER NEFİS ölümü TADACAKDİR ALLAHTAN GELDİK VE YİNE ALLAHA döndürlecegiz ölümlü dünya

Yalan Dünya. Ruhu şad olsun

Nihat alparslan

Ölümünün 16 yıl dönümünde Samsun ticaret odası eski başkanı milletvekili rahmetli Mehmet Çebi'yi mezarlığının başında ailesiyle birlikte ve sevenleri ile andık. Samsun'da çok büyük hizmetler bulunan iyiliksever halk adamı Mehmet Çebi hayatımda çok önemli bir rol model olmuştur. Çok güzel çok faydalı bir siyasi yaşamımız oldu bize çok iyi şey öğretti. çok iyilik yaptı. Mekanı cennet olsun inşallah evlatları her sene mezarlığın başında yasini Şerif okutuyorlar dua ediyorlar .Hayırlı evlatlar Allah onlardan da razı olsun...

 

Erdem NoyanErdem Noyan