SİYASET
Giriş Tarihi : 20-01-2023 22:50   Güncelleme : 22-01-2023 19:41

Seçim Öncesi Yatırım kazandırma Savaşı Başladı.

Bu konuda en şanslı bölge Ege Bölgesi, özellikle Aydın ve yöresi önemli Projelere imza attı. Bu yatırımların mimarı ise Aydın AK Parti Milletvekili Metin Yavuz oldu.

 Seçim Öncesi  Yatırım kazandırma Savaşı Başladı.

 

ERDEM NOYAN- ANKARA.

İyi ki seçim var. Yaklaşan seçim, hem Vekillerin, hem de Belediye Başkanlarının yüzünü güldürmeye başladı. İktidar partisi Milletvekilleri ve Belediye başkanları bunu fırsat bilerek Ankara’ya akın akın gelmeye başladılar. Meclis koridorları ve Milletvekillerinin odaları Ankara’ya gelerek bölgelerine yatırım kapma yarışına giren Belediye başkanları ile dolup taşıyor.

Bu nedenle TBMM tarihinin en hareketli günlerini yaşıyor. Türkiye’nin bütün bölgelerinden gelen Belediye başkanları önlerinde bölge Milletvekilleri Bakanlıklarda kapı kapı dolaşarak yatırım peşinde koşuyorlar.

Hükümet, yaklaşan seçimler nedeniyle muslukları açınca her kez bu nimetten pay kapmaya çalışıyor. Bu konuda en fayda gören bölge Ege bölgesi gibi gözüküyor, özellikle Aydın merkezli ilçelere son bir yılda bütçeden en çok payı alan İl oldu.

 

hhhhh

Bölgesinde çok sevilen AK Parti Milletvekili Metin Yavuz, Aydın’a yatırım gelmesi için yoğun çaba sarf
ediyor. Bu çabaların sonunda en karlı çıkan ise Aydın ve yöresi oldu. Bölgesinde sevilen bir siyasetçi
olan Metin Yavuz’ un son aylarda bölgesi için yaptığı çalışmalar Aydın’ lı taraflı tarafsız bütün
vatandaşlar tarafından taktir’le karşılandığı öğrenildi.

Biraz hafızaları tazeleyelim Aydın Milletvekili Metin Yavuz bir süre önce İYİ Parti Nazilli Belediye başkanı Kürşat Engin Özcan’ ı AK Patiye kazandıran bir vekil, bu nedenle liderinden teşekkür bile almış bir vekil.

Aydın milletvekili Yavuz bunla da kalmadı son aylarda Aydın ve ilçelerine önemli projeler kazandırmak için yoğun çalışmalar içine girdi. Hafta içinde kendisini TBMM’ deki odasında ziyaret etme fırsatı buldum. Her zamanki gibi son derece şık giyinmiş ve gayet nazik bir şekilde beni karşılayarak koyu bir sohbete daldık.

Uzun yıllar parlamento da görev yapan bir gazeteci olarak bu tür çalışkan, işine son derece bağlı özellikle bölgesi için savaş veren az sayıda vekiller gördüm, Aydın AK Parti Milletvekili

bir bir anlattı.

Bu görüşme sırasında tesadüf bölgesinden gelen, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş ve Koçarlı belediye başkanı Nedim Kaplan da bulunuyordu. Aydın Milletvekili Metin Yavuz bölgesine kazandırdığı yatırımlar konusunda, Hükümetten önemli projeler kaptığını belirtti ve şöyle konuştu: ‘’ küçük ve orta ölçekli işletmelerin de küresel rekabette yerini alabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Bizim dönemimizde KOSGEB yeniden yapılandırıldı ve destekleri çeşitlendirildi. 2022 yılında ülkemizde toplam 102 bin işletmemize 8.9 milyar TL destek ödemesi yapıldı. Aydın bölgesinde KOSGEB kaynaklarından yeterince yararlandı. ‘’

1300 İŞLETMEYE 88 MİLYON DESTEK.

Meclisin en çalışkan vekilleri arasında bulunan Aydın AK Parti Milletvekili Metin Yavuz kendi ifadesi ile günün 20 saatine yakın bir süreyi hem Ankara’ da meclis, hem de Bölgesinde çalışarak geçirdiğini belirtti ve bu yıl içinde Aydın İli ve İlçelerine önemli kaynak sağlandığı söyledi. Yavuz bu konuda da şunları söyledi: ‘’ 2022 yılı içinde bölgemize toplam 1300 işletmeye 88 milyon 710 bin TL destek verdi. Ayrıca 15 milyon 771 bin TL hibe şeklinde kredi gerçekleşti. 1300 işletmenin 796’sı hibe desteği almıştır. Ayrıca son 4 yıl içinde KOSGEB’den Aydın girişimcilik desteği ile 1400 yeni işletme kuruldu. Bu işletmelere 40,5 milyon destek verilmiştir. Bu desteklerin 28,6 milyonu hibe olarak verilmiştir.’’

ÖNEMLİ YATIRIMLAR GELDİ.

Ak Parti Aydın Milletvekili Metin yavuz son dönemde bölgesine önemli yatırımlar kazandırdıklarını da belirterek şu ifadelerde bulundu: ‘’ KYK Yurdu, kapalı spor salonları ve gençlik merkezleri kazandırdık. Yatırımlarımız devam ediyor son dönemde Koçarlı, Nazil’ li, Bozdoğan ve Buharkent gibi ilçelerimizde önemli yatırımlara imza attık. Koçarlı’ ya 250 kişilik tribün kapasiteli kapalı spor salonu, 8 milyon 530 bin TL bütçeli 9 derslik ve Gençlik merkezi ve Koçarlı yurdu kazandırıyoruz. Ayrıca Nazilli’ mize de önemli projeler kazandıracağız, bu çerçevede DSİ’nin önemli projeleri bulunuyor gene gün yüzüne çıkacak olana tarihi mekanlarda bulunuyor. ‘’

Erdem NoyanErdem Noyan