DÜNYA
Giriş Tarihi : 19-03-2024 20:41

Şimdi ne olacak?Putin’in gelecek dönemde nasıl bir yönetim sergileyeceği merak konusu.

Rusya’da Putin, seçimi yüzde 87 oyla kazanırken, katılımın yüzde 74 olduğu belirtildi. Bu rakamlar Kremlin’i memnun ederken, Putin’in gelecek dönemde nasıl bir yönetim sergileyeceği merak konusu.

Şimdi ne olacak?Putin’in gelecek dönemde nasıl bir yönetim sergileyeceği merak konusu.

Rusya’da 15 Mart’ta başlayan ve 3 gün süren devlet başkanlığı seçimleri önceki gün sona ererken, ciddi rakibi bulunmayan Devlet Başkanı Vladimir Putin beklendiği gibi seçimi kazandı. 5. kez devlet başkanı olan Putin’in, oyların yüzde 87,3’ünü aldığı açıklandı. Seçim komisyonu, katılım konusunda da Putin’i memnun edecek bir sonuç açıkladı ve yüzde 74,22 olduğunu açıkladı. Putin, Rusya’nın Ukrayna’dan ilhak ettiği Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin yanı sıra Kırım’da da oyların yüzde 90’ından fazlasını aldı. Bu bölgelerde askerlerin sandıkları evlere taşıyıp oy verilmesini sağladığı kaydediliyor.

Haberin Devamı

‘Her şey mümkün’

Çin, İran, Hindistan, Venezuela, Kuzey Kore, Nikaragua, Küba ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri Putin’i tebrik etti. Batı ülkeleri ise ‘adil ve özgür olmayan’ seçimi eleştirdi, Ukrayna’da işgal edilen bölgelerde düzenlenen seçimin hükümsüz olduğu belirtildi. ABD ve İngiltere seçimlerin özgür olmadığını belirtirken, Avrupa Birliği Rusya’daki sistematik baskıyı eleştirdi.

Seçim sonrası konuşma yapan Putin, eleştirilere değindi ve ABD’deki seçimlerin demokratik olmadığını savundu. Ülkenin savunma askeri kapasitesini artırmanın yeni dönemdeki hedeflerinden biri olacağını vurgulayan Vladimir Putin, Rusya ile NATO’nun doğrudan karşı karşıya geleceği bir çatışmanın “3. Dünya Savaşı’ndan bir adım uzak” olmak anlamına geleceğini ve kimsenin böyle bir senaryoyu istemeyeceğini de ekledi. Rus lider, muhtemel çatışma riskine ilişkin soruya da, “Modern dünyada her şey mümkün” yanıtını verdi.

NİHAT ALPARSLANNİHAT ALPARSLAN