SİYASET
Giriş Tarihi : 14-03-2023 13:31   Güncelleme : 16-03-2023 19:52

Türkiye siyasetinde görülmemiş krizi Çözen Kahramanlar...

Krizin yaşandığı günün gecesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Siyaset dinamiktir. Diplomasidir ve her sabah yeni şartlarıyla yeniden doğar'' ifadelerinin yer aldığı bir tweet attı. Çıray'ın 'Diplomasidir' ifadesi çok önemliydi. Yani Akşener 6'lı masaya oturmasa da çoklu aday stratejisi ile süreçte beraber ilerlenebileceğini gösteren bir mesaj içeriyordu.

Türkiye siyasetinde görülmemiş krizi Çözen Kahramanlar...

ANKARA /Kulisi

Siyaset kulislerinde, İYİ Parti ile CHP arasında köprü olarak görülen Aytun Çıray'ın attığı bu tweet; aslında masanın yıkılmadığını apaçık ortaya koyuyor ve o gece çok büyük bir hareketlilik yaşanacağı mesajı verdiği şeklinde yorumlandı. Yine bu mesajda CHP'nin İYİ Parti'ye teklifleri var. Eğer Meral Akşener kurmaylarıyla yapacağı toplantı sonrası bunlara evet demeye karar verirse farklı bir çerçevede yola devam kararı çıkabilirdi öyle de oldu. Başkan yardımcılığı konusunda da birtakım sürpriz yeni isimler ve birtakım sürpriz yeni gelişmeler de olabilir yorumlarına neden olmuştu. 
Türkiye siyasetinde görülmemiş krizler yaşanırken, kriz çözülünce herkes, "krizi ben çözdüm" sözleriyle kendine pay çıkarır. Aslında kimsenin bilmediği ve o gece krizi çözen gerçek kişilerin kim olduğu konusunda sır perdesi aralanırken, bu işi kotaranların kim olduğu tam olarak yazılıp çizilmedi. Kısaca krizi çözme konusunda her partiden bir ses çıktı. Bu durum da siyasetin gereği olduğu için  pek de yadırganmaması gerekir. Edinilen bilgilere göre krizi çözüm noktasına getiren ve bugüne kadar konuşulmayan iki kişi var. Bunlar CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başdanışmanı Aytun Çıray. Aslında belediye başkanları kadar bu iki isim krizin çözümünde yani Akşener’in yeniden masaya dönüşünde, belediye başkanlarının devreye girişinde, Kılıçdaroğlu’nun bu formüle ikna oluşunda bu iki isimin çok ciddi rol oynadığı öğrenildi.

Erdem NoyanErdem Noyan