SİYASET
Giriş Tarihi : 30-06-2023 17:45   Güncelleme : 30-06-2023 17:48

"Ülkücüler uzaklaştırılıyor"

İyi Parti’de partinin kuruluşunda yer alan ülkücü kökenli bazı isimlerin partiden uzaklaştırılması ve mevcut GİK’te yer alan isimler eleştiriliyor.

 

ÜLKÜCÜLER MECLİS’E KAYDIRILDI

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı olarak görevlendirilen Koray Aydın için “Temayül yoklamasından birinci çıkmasaydı, aday yapılmayabilirdi” değerlendirmeleri yapılırken  Aydın ve TBMM Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu gibi milliyetçi seçmende etkili olan isimlerin, parlamentoda görevlendirilerek, partiden uzaklaştırıldığı savunuluyor. Cihan Paçacı, Şenol Sunat gibi partide aktif rol oynayan isimlerin de hem adaylık sürecinde hem de sonrasında geri plana itilmek istendiği ileri sürülüyor.

GİK’TEKİ İSİMLER ELEŞTİRİ KONUSU

Partililer tarafından GİK (Genel idare kurulu) listesinde Ömer Karakaş, Ayyüce Türkeş Taş, Oktay Vural, Tolga Akalın gibi isimler olmasına karşın merkez sağ gelenekten isimlerin ağırlıkta olduğu ve ülkücü kökenli isimlerin daha çok TBMM içerisinde konumlandırıldığı belirtiliyor. Bunun yanında mevcut GİK’te Akşener’e itiraz edebilecek isimlerin yer almaması da eleştiriliyor.

 

 

Erdem NoyanErdem Noyan