DÜNYA
Giriş Tarihi : 05-01-2023 10:13

Zelenskiy'den yardım çağrısı: Saldırganlığa son vermeliyiz

Ukrayna lideri Zelenskiy, "Bu yıl Rus saldırganlığına son vermek gerekiyor ve terörist devletin yenilgisini hızlandırabilecek savunma imkanlarının hiçbirini geciktirmemek zorunludur" dedi.

Zelenskiy'den yardım çağrısı: Saldırganlığa son vermeliyiz

Ukrayna Devlet Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy,'nin görüntülü mesajı paylaşıldı. Konuşmasında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktaran Zelenskiy, Fransa'nın ülkesine tekerlekli tankları göndereceğini bildirdi. Fransa'nın bu silah desteğinin önemine işaret eden Zelenskiy, Rusya'ya karşı savaşta bu tür yardımlara ihtiyaç duyduklarını aktardı.

"SALDIRGANLIĞA SON VERMEK GEREKİYOR"

Ukrayna'ya silah yardımının Avrupa'nın da güvenliği için önemli olduğuna dikkati çeken Zelenskiy "Bu yıl Rus saldırganlığına son vermek gerekiyor ve terörist devletin yenilgisini hızlandırabilecek savunma imkanlarının hiçbirini geciktirmemek zorunludur" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik yeni saldırı dalgasına hazırlandığını iddia eden Zelenskiy, konu ile ilgili bazı ülkelerin liderlerini bilgilendirdiğini aktardı.

'TÜM TOPRAKLARIMIZ ÖZGÜRLEŞTİRİLMELİ'
Asıl amaçlarının Ukrayna'nın tüm topraklarının özgürleştirilmesi olduğunu kaydeden Zelenskiy, ülkesinde mümkün olabilecek kısa bir süre içinde tekrar barışın sağlanması gerektiğini vurguladı.

Rusya'nın, geçen yılın sonuna kadar Ukrayna'nın Donbas bölgesini tamamen ele geçirmeyi planladığını savunan Zelenskiy, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin bu bölgede düşmanın ilerlemesine izin vermediğini söyledi.

Zelenskiy, Rus ordusunun Donetsk bölgesindeki askeri varlığını artırmaya devam ettiğini ifade etti.

 

ETİKETLER:

Zelenskiy , Rusya

Erdem NoyanErdem Noyan